انتشار: ۰۹:۱۳ - ۱۷ مهر ۱۳۹۴
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از بدهی 400 تا 500 میلیارد ریالی صندوق حمایت از هنرمندان بابت بیمه هنرمندان به سازمان تامین اجتماعی خبر داد.
به گزارش تابناک فرهنگی و به نقل از ایرنا، علی جنتی عصر پنجشنبه در اولین نشست شورای هم اندیشی هنر استان اصفهان تصریح کرد: این میزان بدهی تا پایان سال گذشته است و امسال به همین میزان اعتبار در مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته ایم که تخصیص آن تا پایان سال جاری معلوم نیست.
وی با بیان اینکه اگر این بدهی تسویه شود می توان افراد جدیدی را به صندوق حمایت از هنرمندان اضافه کرد، ادامه داد: موسسه هنرمندان پیشکسوت نیز در راستای حمایت از هنرمندان ایجاد شده است و در صورت تامین اعتبار، افراد جدید را می توان در این موسسه جذب کرد.
جنتی اظهار کرد: اکنون وضعیت کشور همانند دوران پس از جنگ تحمیلی در شرایط مناسبی نیست و این در حالی است که نمی گذارند بیش از یک میلیون بشکه نفت صادر کنیم و پول های فروش نفت نیز بلوکه شده است و فشار بسیاری بر مالیات و عوارض گمرکی وارد می شود.
وی گفت: همه تلاش دولت در مرحله نخست پرداخت حقوق و مزایای کارکنان خود و نیروهای مسلح و در مرحله دوم آن است که سنگی را که دولت قبل در چاه انداخته و اکنون یک میلیون نفر برای خارج کردن آن نیاز است را حل و فصل کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: دولت ماهیانه 30 تا 40 میلیارد ریال یارانه پرداخت می کند که بعضا افرادی به این یارانه نیازی ندارند .
وی افزود: اکنون دستگاه های دولت در وضعیت ریاضتی به سر می برند و وزرا سفرهای خارجی خود را کم کرده و همه دستگاه ها به صرفه جویی 10 تا 20 درصدی در مصرف آب و برق موظف شده اند تا دولت با رکود کامل مواجه نشود و بتوان فعالیت عمرانی را نیز انجام داد.
وی موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر را از مباحث مطرح شده در دولت تدبیر و امید دانست و اشاره کرد: در این راستا صندوق سرمایه گذاری نیکوکاری تاسیس شده و مبلغ خوبی در آن سرمایه گذاری و در بورس قرارداده شده است که عواید آن صرف بیمه هنرمندان می شود.
جنتی ادامه داد: همچنین شرکت سرمایه گذاری فرهنگ و هنر در مرحله تشکیل است و در آبان ماه بیش از 100 نفر از سرمایه داران بزرگ و علاقه مند به حوزه فرهنگ و هنر برای مشارکت در این شرکت دعوت شده اند.
وی با بیان اینکه سعی در جذب بودجه های مردمی است زیرا نمی توان در این رابطه به اعتبارات دولتی تکیه داشت، تاکید کرد: بسیاری از خانه های قدیمی و تاریخی بازسازی و به مراکز فعالیت های فرهنگی و هنری اختصاص یافته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از شهرداری ها خواست امکانات قابل توجهی را برای فعالیت های نمایشی، فرهنگی، هنری، فرهنگسراها و مجموعه های سینمایی صرف کنند.
وی درباره برگزاری جشنواره های فرهنگی هنری در استان ها نیز افزود: جشنواره ها باید براساس مزیت های هر استان در حوزه های مختلف برگزار شود که اصفهان در تمام حوزه های فرهنگی و هنری دارای مزیت های بسیار است.
وی با بیان اینکه سالیانه چهار تا پنج جشنواره را می توان در استان اصفهان برگزار کرد، گفت: می توان جشنواره خوشنویسی را به صورت دو سالانه در استان های اصفهان و قزوین برگزار کرد.
وی بر توجه به مسئله هنر و هنرمندان در شهر فرهنگ و هنر تاکید و اظهار کرد: شورای ارزشیابی هنرمندان تا حدودی فعال شده و هنرمندان رشته های مختلف را رتبه بندی می کند.
وی افزود: وزارت علوم می تواند از این هنرمندان در اعضای هیات علمی خود و در دانشگاه ها بهره مند شود.
به گزارش ایرنا، شورای هم اندیشی هنر استان اصفهان در راستای تحقق اهداف کلان نظام مقدس جمهوری اسلامی و تاکیدات ریاست جمهور در جهت محورهای توسعه استان در حوزه گردشگری، فن آوری و هنر تشکیل شد.
این شورا سعی در هم افزایی و مشارکت جامعه هنری و نظریه پردازان عرصه هنر، نهادهای فرهنگی و هنری و نیز پرهیز از هرگونه موازی کاری دارد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: