انتشار: ۱۹:۱۷ - ۲۲ مهر ۱۳۹۴
مدیرکل تشکل‌های دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: در حال حاضر سرانه مطالعه برازنده کشور نیست و به مرحله نامطلوبی رسیده است که باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش تابناک فرهنگی و به نقل از ایسنا، منطقه زنجان، رضا معممی‌مقدم در نشست تعاملی مسئولان و فعالان حاکمیتی و مردمی جبهه مردمی انقلاب اسلامی با بیان این‌که هر کسی توانایی تولید کتاب را ندارد و این کار باید توسط نخبگان این حوزه صورت گیرد، اظهار کرد: با توجه به این‌که سرانه مطالعه در کشور وضعیت مطلوبی ندارد و هر کسی توانایی تولید کتاب ندارد، ولی در بخش عرضه و تقاضا می‌توان نقش به‌سزایی ایفا کرد، بنابراین کتاب‌شهرها باید وارد این عرصه شوند.

او با اشاره به توسعه فعالیت‌های سازمان تبلیغات اسلامی، افزود: ما برای انجام فعالیت‌های فرهنگی باید به محیط مدیریتی تعاملی توجه بیشتری داشته باشیم، زیرا در صورتی که هم‌افزایی وجود داشته باشد، شاهد اتفاقات خوبی در عرصه‌های فرهنگی خواهیم بود. از این رو لازم است برای هم‌افزایی بیشتر راهکارهای عملیاتی ارائه شود که این مهم را باید از درون دستگاه‌ها شروع کنیم تا نتیجه‌بخش باشد.

معممی‌مقدم با اشاره به ویژگی‌های مشترکی که در حوزه فرهنگی وجود دارد، تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های مشترک، ایده‌پردازی، نوآوری و کار خلاقانه در بخش فرهنگی است. از این نظ، تشکیل جبهه انقلاب در سطح استان اثرات قابل توجهی خواهد داشت. همچنین با برپایی نمایشگاهی از توانمندی‌های سازمان و گردشی کردن این جلسات، علاوه بر این‌که مردم با ظرفیت‌های این سازمان آشنا می‌شوند، دغدغه‌ها و مشکلات پیش‌رو نیز در این حوزه به گوش مسئولان خواهد رسید.

او درباره فعالیت‌های قرآنی نیز بیان کرد: فعالیت‌های قرآنی در مناطق ویژه اهمیت دارد، زیرا قرآن پیوند و وحدت را در کشور افزایش می‌دهد. حوزه هنری در استان نیز باید در جهت آموزش نواهای مذهبی و موسیقی فاخر اقدام کند. همچنین دوره‌های آموزشی تقریبی را ابتدا برای عناصری که ضریب نفوذ بیشتری دارند برگزار کنید به همین خاطر باید از همه ظرفیت‌های بخش‌های مختلف استفاده کرد.

مدیرکل تشکل‌های دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به شیوه‌های تبلیغی در عرصه حاضر، گفت: امروزه کار فرهنگی فقط محدود به یک قرائت نیست، بلکه با استفاده از ابزارهای هنر همچون فیلم محمد رسول‌الله (ص) که پرچم‌دارترین تبلیغ دین اسلام است نیز می‌توان مباحث دینی و فرهنگی را تبلیغ کرد. در حال حاضر دشمنان تاکتیک‌های خود را در عرصه‌های فرهنگی تغییر داده و با خود مناسبت‌های مذهبی به جنگ مناسبت‌های مذهبی می‌روند، از این رو ما باید در این حوزه هوشیارانه عمل کنیم و از رقیب‌سازی برای واقعه‌های مهم از جمله عاشورا پرهیز کنیم.

معممی‌مقدم اظهار کرد: اگر قصد داریم ادبیات دفاع‌ مقدس را مطرح کنیم، باید این مباحث را به‌صورت مسابقات فرهنگی در سطح مدارس برگزار کنیم تا علاوه بر اثرگذاری بیشتر، سرانه مطالعه را نیز افزایش دهیم. همچنین برای نهادینه‌ کردن ظرفیت‌های قرآنی در جامعه، هیئت‌های مذهبی موقعیت مناسبی هستند، زیرا هر چقدر قرآن بتواند در این مجالس نفوذ کند، آسیب‌هایی که در هیئت‌های مذهبی شاهد هستیم کاهش پیدا می‌کند. از این رو ایستگاه‌های صلواتی قرآن کریم را در هیئت‌ها راه‌اندازی کنید. همچنین آیات زندگی را از قرآن کریم پیدا کرده و آن را در اختیار سایر ارگان‌ها قرار دهید تا از این آیات بهره بگیرند.

وی با اشاره برپایی دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان، افزود: اشعاری که توسط مداحان در دسته حسینیه اعظم زنجان خوانده می‌شود، باید دارای مضامینی از جمله حماسی، انقلابی، توجه به وحدانیت خداوند، شهادت‌طلبی، ولایت‌پذیری، وحدت و انسجام ملی باشد تا مورد اقبال واقع شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: