انتشار: ۱۹:۴۵ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
همزمان با برگزاري دو جشنواره در زادگاه اردشير بابک، از ثبت نون کُرنون در دهستان خَبر شهرستان «شهر بابک» استان کرمان رونمایی مي شود.
به گزارش سرویس میراث فرهنگی و گردشگری تابناک فرهنگی  به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری «محمدرضا حسانی»، دبیر برگزاری جشنواره های مذکور، با اشاره به این که مراسم یادشده از اول تا سوم خردادماه ۱۳۹۵ و برای نخستین بار در منطقه مذکور که زادگاه اردشیر بابکان است، برگزار می شود، اظهار داشت: با وجودی که این محدوده از جاذبه های کم نظیر گردشگری برخوردار می باشد و در کنار معادن مس و فیروزه شهربابک و راه آهن واقع شده ولی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

وی، با توضیح این که رویداد فرهنگی مذکور از سوی فرمانداری شهربابک، اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و سایر دستگاه های اجرایی و موسسه گردشگری «زیست بوم بابک» و در راستای جذب سرمایه¬گذار داخلی و خارجی، همچنین معرفی ظرفیت های این منطقه در زمینه گردشگری صورت پذیرفته است، گفت: سپیدچادران عشایر شهربابک در این جشنواره کم نظیر، جاذبه های بی بدیل و متفاوتشان را که تا کنون مورد توجه قرار نگرفته است را به رخ خواهند کشید.

«حسانی» با بیان این که در اغلب نقاط کشور، عشایر را با سیاه چادرهایشان می شناسند، در خصوص رنگ متفاوت چادر عشایر این منطقه، توضیح داد: رنگ سپید چادر عشایر منطقه به آن دلیل است که عشایر به جای پرورش بز به پرورش گوسفند می پردازند و چادرهایشان را با موی بز نمی بافند.

معاون اسبق صنایع دستی استان کرمان، از نون کُرنون به عنوان نان محلی متفاوت و بی بدیل کشور نام برد که تنها در منطقه بورجال شهربابک تهیه می شود.

وی در این باره، توضیح داد: این نان که با آرد گندم خالص تهیه می شود، دارای قطری ضخیم است که با ایجاد گودالی ۸۰ سانتی متری در زمین پخته می شود.

«حسانی» از نمایش زنده زندگی عشایر منطقه و برنامه های شاد سنتی مانند بازی های بومی و صنایع دستی متفاوت، عشایر به عنوان جاذبه های دیگر جشنواره نام برد و گفت: بازدیدکنندگان می توانند با حضور در این منطقه، با جاذبه های کم نظیر آن مانند دشت ریواس، تپه های مارنی مَسینان، دریاچه نمک استبرق، غار ایوب به عنوان بزرگ ترین غار آهکی کشور نیز آشنا شوند.

وی، با تأکید بر این که جاده میراث جهانی که قرار است محدوده تاریخی میمند را به پاسارگاد متصل کند از این منطقه عبور خواهد کرد، افزود: با احداث این جاده گریزی از توجه به محدوده یاد شده و عشایر متفاوت آن نیست.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: