انتشار: ۱۷:۴۵ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با تأکید بر جذب مردم به سوی تئاتر، گفت: باید پیوندی عمیق و ناگسستنی میان مردم و تئاتر ایجاد کنیم؛ طوری که همه افراد جامعه ضرورت دیدن تئاتر را احساس کنند.
به گزارش تابناک فرهنگی ، کوروش زارعی در نشست خبری مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری افزود: باید ارتباط خود را با مردم بیشتر کرده و روی مخاطب شناسی کار کنیم از این رو قصد داریم دفتری با عنوان تئاتر مردمی در حوزه هنری تشکیل دهیم که بخشی از آن هم تحت عنوان دفتر تئاتر مردمی بچه های مسجد است.
وی ادامه داد: مهم ترین هدف این دفتر، بردن تئاتر میان توده مردم است؛ چرا که تئاتر می تواند به حل بسیاری از معضلات اجتماعی و مشکلات خانواده ها بپردازد؛ می تواند درمان کننده بسیاری از دردها باشد و جنبه درمانی دارد.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به اینکه اگر ما تئاتر خوب ارائه دهیم، مردم جذب این هنر خواهند شد، افزود : اتفاقی که در اروپا افتاده این است که مردم آن دیدن تئاتر را یک ضرورت می دانند.
وی خاطرنشان کرد : قطعاً نسبت به تئاتر حوزه هنری یک بدبینی هایی وجود دارد؛ تلاش من این است که این بدبینی ها را از بین ببرم و به معنای واقعی درباره تئاتر انقلاب کار کنم؛ اما با حضور یک آدم متخصص که تئاتر انقلاب و درام را می شناسد ما باید از هنرمندان توانمند و نیروهای کاربلد بهره بگیریم.
زارعی تصریح کرد: باید در طراحی جدید فصلنامه صحنه به مخاطبان و علاقه مندان شهرستانی نیز توجه کنیم.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با بیان اینکه من خود یک شهرستانی هستم و سالهاست که مسیر تهران-قم را طی می کنم، افزود: بسیاری از نابغه های ما در شهرستان ها هستند؛ سعی می کنم در حد بودجه اندکی که دارم به تئاتر شهرستان ها برسم و از تولیدات آنها حمایت کنم.
وی از راه اندازی کارگاه های تولید نمایشنامه در استان ها خبر داد و گفت: در ابتدا این پروژه را برای مدت یکسال برنامه ریزی می کنیم؛ هدف ما این است که خروجی این پروژه دو یا سه جوان نمایشنامه نویس باشد. اگر نتیجه حاصل شد آن را در سال های بعد هم ادامه خواهیم داد.
زارعی اظهار کرد: به هر حال نمایشنامه نویسی معضل بزرگی در کشور ما است؛ ما که کار محتوایی می کنیم به طور جدی با نمایشنامه نویسی مشکل داریم و تربیت نیروهای جوان و حمایت از آنان از ایده آل های ما در این حوزه است.
وی با اظهار اینکه معضلی که ذهن من را درگیر کرده، نمایش های کمدی است، در این زمینه یادآور شد: کمدی در کشور ما در تئاتر آزاد خلاصه شده است؛ تئاتر آزادی که مردم جرأت نمی کنند با فرزندان خود به تماشای آن بنشینند؛ از طرفی هم ما نمی توانیم دائماً نمایش های تیره و تلخ اجرا کنیم. ما به دنبال این هستیم که کمدی پاک و سالم را به صحنه ببریم.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره بودجه تئاتر این مرکز گفت: با توجه به شعار اقتصاد مقاومتی بودجه حوزه هنری هم کمتر شده و باید به راهکارهایی برای تأمین بودجه بیندیشیم؛ از سویی بنا داریم از جوانان خوش فکر و خوش ایده و همچنین هنرمندان حرفه‌ای در مسیر پیش رو استفاده کنیم؛ بنابراین از علاقه مندانی که دغدغه تئاتر دارند، می خواهیم دست تئاتر حوزه هنری را بگیرند.

** هویت تئاتر با حضور مردم شکل می گیرد
زارعی با اعتقاد بر اینکه حضور مردم در تئاتر نعمت‌ و سرمایه است، ادامه داد: این مردم هستند که به کار ما هویت و ارزش می دهند؛ باید تلاش کنیم مردم با تئاتر آشتی کنند. بی‌تعارف باید بگویم که بیشتر، خودمان مخاطب کارهای خودمان هستیم؛ به این معنی که افراد تئاتری به دیدن نمایش‌های دیگر همکار خود می‌روند.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری مهم ترین هدف خود را نهادینه کردن تئاتر در میان مردم اعلام کرد و گفت: سطوح مختلف جامعه ما با تئاتر بیگانه هستند؛ برای اینکه روی این موضوع خوب بتوانیم مانور دهیم، باید ارگان ها و نهادهای مختلف فکرها و ایده هایشان را روی هم گذاشته و حرکتی دسته جمعی انجام دهیم؛ حرکتی که کم عیب و نقص تر و پرقدرت تر باشد.
وی در میان حرف های خود به طور دائم بر این مسئله تأکید کرد که اجرای این برنامه ها آرزوی من است که امیدوارم بتوانم به تمامی آنها جامه عمل بپوشانم؛ چرا که برای مدت کوتاهی در اینجا خواهم ماند و به همین سرعت که در این جایگاه و پست مدیریتی قرار گرفتم، زمان رفتنم نیز فرا خواهد رسید؛ من تمام تلاش خود را خواهم کرد.
ادامه این نشست به پرسش و پاسخ خبرنگاران اختصاص پیدا کرد.
زارعی در پاسخ به این مسئله که معماری حوزه هنری و مکانی که در آن قرار گرفته به گونه ای است که بیشتر مردم متوجه حضور سالن نمایش در این فضا نمی شوند؛ از سویی تبلیغات در حوزه تئاتر حوزه هم ضعیف است؛ در حدی که بنرهای نمایش های در حال اجرا در جای مناسبی نصب نمی شوند؛ گفت: دقیقاً همینطور است؛ ما نیز از این زاویه ضربه می خوریم. امیدواریم که مسئولان به این انتقادهای سازنده توجه کنند و راه حلی بیابند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه حوزه هنری در زمینه تئاتر کودک و نوجوان، چه برنامه هایی دارد، ازعان داشت: نزدیک به چهار سال است که حوزه هنری استان تهران به حوزه هنری کودک و نوجوان تبدیل شده است؛ از این رو فعالیت در زمینه کودک و نوجوان مأموریت ما نیست ولی همکاری می کنیم؛ به عنوان مثال، اگر کار خوبی در آنجا تولید شد، از نظر تبلیغات یا در اختیار قرار دادن سالن نمایش از آن کار حمایت می کنیم. /ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: