انتشار: ۱۶:۱۰ - ۰۴ آذر ۱۳۹۴
سرپرست هیات باستان شناسی روستای روآر گفت: کاوش های باستان شناسی در نزدیکی روستای روآر در شهرستان سروآباد کردستان منجر به کشف گوری با معماری سنگی و پلان مدور شد.
به گزارش تابناک فرهنگی ، طاهر قسیمی افزود: کاوش های باستان شناسی در نزدیکی روستای روآر منجر به کشف گوری با معماری سنگی خشکه چین شد که در حدود سه هزار سال پیش توسط اقوام عصر آهن در غرب زاگرس مورد استفاده بوده است.
به گفته این باستان شناس، این گور و مکان های دیگری در اطراف روستای روآر در بررسی های باستان شناسی منطقه در خرداد سالجاری شناسایی و در مهرماه مورد کاوش قرار گرفت.
وی اضافه کرد: هیات باستان شناسی، گور منحصر بفرد با ساختار سنگی و پلان مدور مورد کاوش قرار دادند و بررسی دقیق معماری آن نشان داد که معماران هزاره اول پیش از میلاد در این منطقه از غرب زاگرس موفق به ساخت فرم اولیه ای از گنبد شده اند که دارای پلان مدور است.
قسیمی، با اشاره به ساختار این گور گفت: این اثر احتمالا از نخستین مدارک گنبدسازی در غرب ایران است که با شیوه خشکه چین و با دیواره های قوس دار نامنظم ساخته شده است.
به گفته وی، در کف این گور بزرگ، بقایای پراکنده حداقل هشت اسکلت انسان یافت شده که بر اساس مطالعات اولیه به جز یک کودک و یک نوجوان بقیه مربوط به افراد بالغ است که با فواصل زمانی مختلف طی عصر آهن دفن شده اند.
قسیمی خاطرنشان کرد: علاوه بر مطالعه مواد فرهنگی، مطالعات میان رشته ای چون انسان شناسی جسمانی، باستان جانورشناسی، زمین ریخت شناسی، معماری بومی و مردم نگاری منطقه در حال انجام است.
وی یادآور شد: برای حفاظت و معرفی این اثر ارزشمند هماهنگی های لازم با اداره کل میراث فرهنگی استان کردستان، شورای اسلامی و دهیاری روستای روآر و همچنین بخشداری و فرمانداری سروآباد انجام شده تا بتوان این اثر را در قالب یک سایت موزه معرفی کرد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مجوز کاوش در روستای روآر توسط رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: