انتشار: ۱۸:۱۱ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۴
بنا به گزارش سرویس میراث فرهنگی و گردشگری تابناک فرهنگی،  اکبر تقی زاده مجری طرح احیای عمارت مسعودیه با اعلام این خبر گفت: تصاویر آلبوم خانه کاخ گلستان بیانگر اینست که ضلع شرقی عمارت مسعودیه یک ساختمان یک طبقه متشکل از چندین حجره  و دو راهرو بوده که به سر در ورودی عمارت دو طبقه و اندرونی باغ متصل می‌شده است.
 او با اشاره به تصاویر هوایی تهیه شده در سال‌های مختلف از عمارت مسعودیه گفت: عمارت ضلع شرقی و عمارت اندرونی پیش از سال 1335 تخریب شده و از این مکان ابتدا به صورت پارکینگ و سپس به عنوان انبار استفاده می شده است.
به گفته وی به جای عمارت و حیاط اندرونی آن نیز مدرسه و ساختمانی مسکونی ساخته شده که همچنان پا برجا هستند.
این پیشکسوت میراث فرهنگی همچنین گفت: با توجه به اهمیت و ارزش میدان کالسکه پس از تصدی میراث فرهنگی بر عمارت مسعودیه انبارها جمع آوری و تصمیم گرفته شد که این عمارت مشابه دیوار غربی برای حفظ یکپارچگی ساختار معماری میدان کالسکه بازسازی شود.
به گفته وی بازسازی ضلع شرقی به تازگی به تایید خبرگان میراث فرهنگی رسید و به استناد و الهام از تصاویر تاریخی کار شروع شد.
تقی زاده گفت: پس از اتمام کار راه پله موجود در محل تلاقی عمارت دیوانخانه (دهانه پنجم بال شرقی) با عمارت شرقی مطابق وضعیت اصیل خودش در پشت عمارت بازسازی شده قرار می گیرد و به واسطه راهرویی به میدان متصل می شود.
به گفته او با اتمام کار بازسازی تقارن و تعداد دهانه‌ها و هندسه میدان کالسکه عمارت مسعودیه دوباره به مجموعه باز می گردد.
این پیشکسوت میراث فرهنگی همچنین گفت: این نما به عنوان دوره ای از تحولات و تغییرات کالبدی با ارزش مجموعه همچنان حفظ می شود، چون نمای این بخش اصیل نیست و پس از تخریب عمارت شرقی در زمان پهلوی نماسازی شده است.
او در پایان اظهار داشت: فاصله رو باز بین عمارت در دست بازسازی و عمارت فاخر دیوانخانه که در کالبد اصیل مسقف بوده است تفاوت بین کالبد تاریخی و کالبد بازسازی شده را به بیننده یادآوری می کند.
عمارت مسعودیه واقع در خیابان ملت در سال 1295 هجری به فرمان مسعود میرزا ملقب به ظل السلطان فرزند ناصرالدین شاه در اراضی باغ نظامیه ساخته شد.
باغ نظامیه علاوه بر باغ وسیع در تهران قدیم مجموعه‌ای منسجم از ابنیه اداری- مسکونی ظل السلطان را در بر داشته است.
عمارت مسعودیه علاوه بر کارکرد اصلی خود در ادوار مختلف عملکردهای متفاوتی داشته و متناسب با دوره ها دستخوش تغییر و تخریب شده است.

منبع خبر: روابط عمومی خبرگزاری میراث فرهنگی – میراث فرهنگی


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: