انتشار: ۱۳:۰۷ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴
مسوول تالار کتابهای خارجی سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: در این تالار 100 نسخه قرآن نفیس به 73 زبان زنده دنیا در دسترس فرهنگ دوستان، پژوهشگران، دانشجویان و کتابخوانان ایرانی و غیرایرانی قرار گرفته است.
مسوول تالار کتابهای خارجی سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: در این تالار 100 نسخه قرآن نفیس به 73 زبان زنده دنیا در دسترس فرهنگ دوستان، پژوهشگران، دانشجویان و کتابخوانان ایرانی و غیرایرانی قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، حمیدرضا منتظر ابدی افزود: قدیمی ترین نسخه قرآنی موجود در این تالار به زبان فرانسه متعلق به سال 1857 میلادی و قدیمی ترین قرآن موجود به زبان انگلیسی نیز متعلق به سال 1869 میلادی است.

وی بیان کرد: در مجموع 107 هزار جلد کتاب چاپی به 90 زبان زنده دنیا در تالار کتابهای خارجی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی وجود دارد که این کتابها از طریق وقف، اهدا و یا خرید از نمایشگاهها و مراکز فرهنگی در این تالار گردآوری شده است.

وی گفت: تالار کتاب های خارجی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی به صورت مستقل از آبان ماه سال 1359 با نام 'بخش السنه خارجی' در طبقه فوقانی موزه کنونی ایجاد شد.

وی افزود: امور مربوط به این مجموعه شامل سفارش، خرید، ثبت، آماده سازی و فهرست نویسی کتابها و همچنین خدمات رسانی به مراجعان می باشد.

مسوول تالار کتابهای خارجی سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با اشاره به قدمت کتابهای موجود در این بخش گفت: قدیمی ترین کتاب این مجموعه ترجمه ای از 'قاموس'، کتاب مقدس انجیل به خط و زبان لاتین است که در سال 1473 میلادی به چاپ رسیده است.

منتظر ابدی اظهار کرد: بیشتر کتابهای قدیمی موجود در این تالار مربوط به سده های 15 تا 20میلادی است که از سوی دانشمندان و شخصیت های فرهنگی و سیاسی به آستان قدس رضوی هدیه شده است.

وی افزود: کتابهایی به زبان های ایتالیایی و لاتین نوشته شده در سال 1580 میلادی، کتابی مذهبی به زبان فرانسه به چاپ سال 1614 میلادی، همچنین مجموعه آثار شکسپیر به زبان انگلیسی که در سال 1623 میلادی در لندن به چاپ رسیده است از دیگر کتابهای قدیمی این تالار به شمار می روند.

وی گفت: عمده کتابهای موجود در تالار کتابهای خارجی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی فرهنگی و با موضوعات دینی است و این تالار یکی از قدیمی ترین و نفیس ترین مجموعه های کتابهای زبان خارجی کشور محسوب می شود.

وی اظهار کرد: هر روز تعداد فراوانی از محققین، پژوهشگران و دانشجویان مقاطع مختلف به این تالار مراجعه می کنند.

منتظر ابدی با اشاره به شمار قابل توجه بازدیدکنندگان و مراجعین خارجی به این تالار گفت: عمده افراد مزبور پاکستانی هستند که اغلب کتابهایی به زبان اردو را مطالعه نموده و یا به امانت می برند.

سه میلیون و 800 هزار جلد کتاب از علوم مختلف در زبانهای گوناگون در 52 کتابخانه تخصصی و عمومی سازمان کتابخانه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با بیش از 600 هزار عضو نگهداری می شود.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: