انتشار: ۲۲:۲۳ - ۲۱ فروردين ۱۳۹۵
سفر و گردشگری به عنوان یکی از بزرگترین صنایع جهان در سال 2015 در مجموع توانسته 7.2 میلیون اشتغال ایجاد کند.

به گزارش سرویس میراث فرهنگی و گردشگری تابناک فرهنگی، «دیوید اسکوسیل»، رئیس شورای جهانی سفر و گردشگری در این‌باره گفت: علی رغم بی‌ثباتی در اقتصاد جهانی و همچنین چالش‌های خاص پیش روی سفر و گردشگری طی سال 2015، صنعت گردشگری در مجموع 3.1 درصد رشد داشته و توانست 9.8 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص دهد. صنعت گردشگری طی سال گذشته میلادی حامی 284 میلیون شغل در سراسر جهان بود که در مقایسه با سال گذشته از ایجاد 7.2 میلیون شغل جدید است و بر این اساس از هر 11 شغل در سیاره زمین یک شغل به طور مستقیم یا غیرمستقیم با گردشگری در ارتباط است.

رئیس شورای جهانی سفر و گردشگری ادامه داد:‌ گردشگری دوباره ماهیت مقاوم خود را نشان داد و علیرغم این که حملات تروریستی، شیوع بیماری‌ها، نوسانات نرخ ارز و چالش‌های ژئوپولیتیک توانست صنعت گردشگری را در سطح برخی کشورها و مناطق تحت تأثیر قرار دهد اما این صنعت دوباره عملکرد قدرتمندی ثبت کرد.

نقش مستقیم صنعت گردشگری در رشد تولید ناخالص داخلی در مجموع در 127 کشور از میان 184 کشور سرعتی بیشتر از رشد تولید ناخالص ملی در این کشورها داشته است و ژاپن، مکزیک، نیوزلند، قطر، عربستان، تایلند و اوگاندا از جمله کشورهایی هستند که در آن‌ها گردشگری عملکرد بهترین در مقایسه با اقتصاد داشته است.

به گزارش هافینگتون پست، از جمله دلایل رشد گردشگری در سال 2015 می‌توان به افزایش جهانی خانواده‌هایی با درآمد متوسط، افزایش سن جمعیت جهان که علاقه بیشتری به سفر دارند و همچنین رشد ارتباطات میان مقاصد اشاره کرد که موجب شده سفر به امری در دسترس‌تر و امکان‌پذیرتر تبدیل شود.

در سال 2015 تمامی مناطق جهانی از لحاظ نقش گردشگری در تولید ناخالص داخلی رشد داشتند و در این میان جنوب شرقی و جنوب آسیا به ترتیب با 7.9 و 7.4 سریع‌تر رشد را نشان داده‌اند.

خاورمیانه (5.9 درصد)، کارائیب (5.1 درصد)، جنوب صحرای بزرگ آفریقا (3.3 درصد)، آمریکای شمالی (3.1 درصد)، اروپا (2.5 درصد)، شمال شرق آسیا (2.1 درصد)، آمریکای لاتین (1.5 درصد) و آفریقای شمالی (1.4 درصد) در رشد ناخالص‌ داخلی سهیم بوده‌اند.

پیش‌بینی می‌شود در سال 2016 میلادی مجموع سهم صنعت سفر و گردشگری در تولید ناخالص داخلی جهان 3/5 درصد افزایش داشته باشد و مجددا پیش‌بینی می‌شود برای ششمین سال پیاپی از رشد اقتصاد جهانی پیشی بگیرد.

نگرانی‌های امنیتی، سیاست‌های مرزی، قیمت نفت، قدرت دلار آمریکا در مقایسه با نرخ سایر ارزها و دیگر تحولات کلان اقتصادی همچنان در سال 2016 نیز صنعت گردشگری را تحت تأثیر قرار می‌دهد با این وجود طی دهه آینده پیش بینی می‌شود صنعت سفر و گردشگری با رشد متوسط سالانه 4 درصد از اقتصاد جهانی پیشی بگیرد.

 منبع خبر: خبرگزاری ایسنا

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: