انتشار: ۱۴:۴۷ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴
همراه با روزنامه های صبح

اخبار به روایت نشریات

روزنامه های صبح تهران در آستانه برگزاری نمایشگاه کتاب در شماره امروز به اخبار و حواشی نمایشگاه کتاب پرداختند.تیتر برخی از نشریات از این قرار است

روزنامه های صبح تهران در آستانه برگزاری نمایشگاه کتاب در شماره امروز به اخبار و حواشی نمایشگاه کتاب پرداختند.تیتر برخی از نشریات از این قرار است:


اخبار به روایت نشریات

نمایشگاه کتاب تهران افتتاح شد

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور صبح روز سه شنبه (پانزدهم اردیبهشت ماه) در مراسم گشایش بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور یافت. در این دوره حدود ۳۰۰هزار عنوان کتاب از ناشران داخلی و بیش از ۱۶۵هزار عنوان کتاب از ناشران خارجی عرضه می‌شود. این نمایشگاه از ۱۶ تا ۲۶ اردیبهشت ماه در مصلی تهران دایر خواهد بود.

اخبار به روایت نشریات

نگاهی برحضور ناشران دفاع مقدس در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

برگ‌هایی از جنس مقاومت میهمانان فاخر نمایشگاه کتاب

هر ساله با هدف ایجاد فضایی مناسب در عرصه اندیشه و فرهنگ و کمک به رونق بازار کتاب و مبادله تجارب در زمینه صنعت نشر و همچنین رونق دوباره کتابخوانی نمایشگاه‌های بین المللی کتاب در بسیاری از کشودهای جهان برگزار می‌شود و میلیون‌ها نفر از علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی، یک بار دیگر با کتاب پیمان می‌بندند. ایران نیز خود را از این قاعده مستثنی ندانسته و با تلاش در هر چه باشکوه‌تر برگزار کردن این محفل فرهنگی طی سال‌های متمادی سعی در برقراری آشتی میان کتاب و مخاطبان آن داشته و دارد. امسال نیز همانند ۸سال متوالی گذشته، مصلای امام خمینی (ره) تهرام میزبان ۲هزار و ۷۰۷ ناشر داخلی و ۱۴۰ناشر خارجی متقاضی شرکت در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب است؛ ناشرانی که برخی از آنان اشاعه فرهنگ ایثار و حماسه را هدف خود قرار داده‌اند. بر اساس آمار اعلام شده بانک اطلاعات خانه کتاب؛ از سال ۱۳۹۰ تا ۹۳؛ ۴۵۱ناشر در حوزه دفاع مقدس کتاب ممتشر کرده‌اند. ضمن اینکه از حدود ۱۲هزار ناشر کشور، در این مدت تنها ۴۵۰ناشر یعنی کمتر از ۵درصد ناشران در این حوزه کتاب منتشر کرده‌اند. از این رو در میان هیاهو و شور و حال رقابت این ناشران در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب، بررسی برآیند و حضور غرفه‌های تخصصی کتاب‌های حوزه دفاع مقدس، برپایی جلسات رونمایی از تازه‌های نشر و بررسی وضعیت چاپ این گونه آثار ضروری به نظر می‌رسد.

اخبار به روایت نشریات

نمی‌توان هر خرافه‌ای را به نام دین در اختیار جوانان قرار داد

رئیس جمهور اظهار داشت: نمی‌توان آنچنان دروازه‌ها را باز کرد که هر خرافه‌ای به نام کتاب یا هر سخن افراطی به نام دین و انقلاب در اختیار نوجوانان و جوانان قرار گیرد به گزارش مهر، رئیس جمهور در مراسم افتتاح بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب، با بیان اینکه دیپلماسی فرهنگی ما بر عهده کتاب است، گفت: ما داری آئین و دینی هستیم که معجزه پیامبرش و میراث امامش، کتاب است؛ آن قرآن و این یکی نهج البلاغه. رئیس جمهور ادامه داد: اگر بگوییم افتخارات سرزمینمان و فرهنگ اسلام و ایران در شاهکارهایی چون شاهنامه و تحفه‌هایی چون بوستان و گلستان است، گزاف نگفته‌ایم. وی ادامه داد: گرچه شکل کتاب ممکن است به صورت گوناگون در جامعه نشر یابد اما هیچ چیز جای کتاب را نمی‌گیرد؛ مگر می‌شود خانه‌ای با همه ابزارهای الکترونیکی بدون قرآن و یا ده‌ها کتاب دینی و صد‌ها کتاب روایی، تاریخی و ادبی باشد. رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه سخنانش گفت: ما در مقابل کتاب وظایفی داریم. کتاب مجموعه‌ای از مولف، مترجم، چاپخانه، توزیع و نشر است که همه دست به دست هم می‌دهند تا کتاب نوشته شود و به دست اهل آن برسد. رئیس جمهور تاکید کرد: دولت حداقل در زمینه سخت افزاری احساس وظیفه می‌کند و برای اینکه بتوانیم همه وسایل سخت افزاری را در اختیار ناشران قرار دهیم، تلاش می‌کنیم. وی با تاکید بر اینکه باید زمینه نرم افزاری کار نشر را سهل‌تر کنیم، اظهار داشت: باید فضای ما فضای امن و آزادی باشد، البته اصولی همچون احترام به فرهنگ دینی و چارچوب منافع ملی و توجه به هویت ملی و اسلامی باید مورد توجه همگان باشد. روحانی تصریح کرد: نمی‌توان آنچنان دروازه‌ها را باز کرد که هر خرافه‌ای به نام کتاب یا هر سخن افراطی به نام دین و انقلاب در اختیار نوجوانان و جوانان قرار گیرد. رئیس جمهور ادامه داد: نمی‌توان آنچنان سختگیرانه و سوگیرانه عمل کرد که برای مؤلف و ناشر هر روز زحمت ایجاد شود. وی افزود: اصول ما برای نشر باید کاملا شفاف، روشن و کوتاه باشد. اگر بنا شد نظارت‌ها، سلیقه‌ای شود، آنچنان می‌شود که چاپ اول مجاز، چاپ دوم ممنوع شود، چون سلیقه‌ای است. روحانی تصریح کرد: خدا نکند روزی این موضوعات جناحی شود و منافع شخص و گروه مورد نظر قرار گیرد.

اخبار به روایت نشریات

درهای نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امروز به روی عموم گشوده می‌شود

بخش خبری: درهای بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امروز (چهارشنبه) در مصلی تهران به روی بازدید کنندگاه گشوده می‌شود.
بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صبح دیروز با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری در مصلی امام خمینی (ره) تهران گشایش یافت و بازدید عمومی از امروز شروع می‌شود. بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی تهران با شعار «خواندن، گفت‌و‌گو با جهان» تا ۲۶اردیبهشت ماه جاری از ساعت ۱۰ تا ۲۰ به روی بازدید کنندگاه دایر است. بیش از ۳۰۰هزار عنوان کتاب داخلی و ۱۶۵هزار کتاب خارجی در نمایشگاه امسال عرضه می‌شود. رو هزار و ۴۵۰ناشر داخلی در دو هزار و۱۶۰ غرفه کتاب‌های خود را در نمایشگاه امسال در معرض علاقه مندان قرار می‌دهند. در این نمایشگاه علاوه بر حضور ناشران داخلی، آثار بیش از ۲۸۰۰ ناشر خارجی به نمایش در می‌آید. در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ۶۵کشور حضور دارند. امسال در بخش بین الملل نمایشگاه کتاب حدود ۱۳۰غرفه فعال خواهد بود.
در این نمایشگاه حوزه نشردیجیتال و الکترونیک، کودک و نوجوان، دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و دانشگاه در غرفه‌هایی آثار و فعالیت‌های خود را به نمایش می‌گذارند.


اخبار به روایت نشریات

مردم كتاب بين هستند تا كتاب خر

غلامحسين سالمي

اين كه گفته مي شود به ناشران و نويسندگان سخت گيري نكنيم، اينها بيهوده است. وقتي دولت عوض شد همه حرف ها زده شد اما چقدر اوضاع نشر كتاب عوض شده است؟ هميشه گفته ام بازهم مي گويم: همين قدر كه سالي ١٠ روز مردم با كتاب آشتي مي كنند به اندازه كافي خوب است، حالااز صبح مي بيني اتوبوس هاي متعدد از شهرستان ها مي آيند در يك روز نمي توانند همه چيزي كه مي خواهند را بخرند. مردم از اقصي نقاط اين مملكت مي آيند به تهران تا كتاب بخرند، خسته و كوفته به پايتخت مي آيند اما نمي دانند كجا بروند. يكي از مشكلات اساسي ما درنمايشگاه ها همواره كمبود اطلاع رساني بوده است. خيلي ها از مسوولان غرفه ها مي پرسند كجا برويم در حالي كه خود آنها هم نمي دانند كه فلان ناشر در كدام سالن مستقر است. يكي ديگر از اشكالات نمايشگاه گرمي سالن است معضلي كه سال ها وجود دارد و هنوز فكري به حال آن نكرده اند. به نظرم اين بازار مكاره است نمايشگاه كتاب نيست. نمايشگاه فرانكفورت را مي بيني دلت باز مي شود. همه جور امكانات است. چهار آدم نوقلم الان بيايند نمايشگاه هيچ امكاناتي نيست كه كتاب شان را نشان دهند و دو آدم نظر دهند كه اين كتاب را چاپ مي كنيم. در حالي كه در تمام دنيا جاي ويژه اي در نمايشگاه وجود دارد كه پديد آورندگان اثر، جايي مي روند كتاب شان را نشان مي دهند و بررسي مي شود و ظرف دو يا سه روز كتاب چاپ مي شود، براي همين كتاب به هزينه جيب پديد آورنده اثر چاپ مي شود و بعد كتاب مي ماند. به نظرم اين خيل عظيمي كه هر سال به نمايشگاه مي آيند بيشتر شان كتاب خر نيستند بيشتر كتاب بين هستند. من به صراحت مي گويم الان اگر يك غرفه فروش فلافل در نمايشگاه مي گرفتم طي ١٠ روز خيلي بيشتر از يك ناشر درمي آوردم: ملت به شكمش مي رسد اما به ذهنش نمي رسد. در اين مملكت هيچ كس از فقر شكمي نمي ميرد اما از فقر انديشه مي توان مرد.

كتاب نخواندن بحثي ريشه اي دارد

حسين سناپور

در يك سال اخير خيلي از كتاب ها مجوز گرفته اند: خيلي از آنهايي كه از دوره احمدي نژاد مانده بودند منتشر شدند. البته درصد ندارم كه بگويم چند درصد آنها منتشر شده اند اما چيزي كه مي بينيم اين است كه خيلي از كتاب ها منتشر مي شوند با اين حساب اوضاع قطعا اوضاع نشر بهتر شده است و سخت گيري هاي بي منطق دوره قبل كم شده است، اما بايد مشكل اين حوزه ريشه اي حل و سانسور برداشته شود. به نظرم اگر قرار است از اثري شكايتي شود اين موضوع بايد بعد از انتشار كتاب باشد: بايد ديد محتواي كتاب چه بوده است و بعد در مورد آن نظر داد. بهترين راه اين است كه هيات منصفه اي كه اهل فرهنگ هستند بايد در اين مورد نظر دهند كه كتابي مشكلي دارد يا نه. نه اينكه كتاب را دربياوريم، سرمايه ناشر بر باد برود و دستش به جايي بند نباشد. مي توان در ارشاد نهادي گذاشت كه به شكايت ها رسيدگي كنند و اگر كتاب به اصطلاح مخل نظم عمومي بود قضاوت كار را برعهده دادگاه بگذارند نه، آن آدمي كه به عنوان مميز در ارشاد نشسته است. وقتي نويسنده اي را به دادگاه مي كشانند او چيزي به اسم مجوز دستش نيست كه رو كند و بگويد كه كتاب مجوز ارشاد را دارد. از سوي ديگر حرف هايي كه در مورد كتابخواني زده مي شود به نظرم درست كردنش بحث ريشه اي است، هر چند قيمت كتاب هم مي تواند تاثيرگذار باشد. نكته اي كه وجود دارد اين است كه كتابخواني اول از خانواده و مدرسه شروع شود، متاسفانه مدرسه ها اهميتي به كتابخواني نمي دهند معلوم است كه بچه ها كتابخوان نمي شوند، يا خانواده اي كه كتابخوان ندارد طبيعي است كه فرزند آن خانواده كتاب نخواند. به نظرم خيلي از حرف ها در حد شعار است، عملافضاي كتابخواني ما ضد كتابخواني است: تخصص و درس خواندن را موفقيت مي دانند و كسي براي كتابخواني ارزشي قايل نيست: در نتيجه اين موضوع در حد همان شعارهاي معمول مي ماند.

به اوضاع خوشبين هستم

منوچهر حسن زاده

اين كه گفته مي شود مردم كتاب نمي خوانند چون كتاب گران است، اين حرف ها بيشتر در مورد كارهاي ضعيف صدق مي كند، اما كارهاي قوي كه منتشر شوند در بازار به سرعت آب مي شوند. درست است كه كتاب گران است اما بايد اين موضوع را در نظر گرفت كه قيمت همه چيز باهم بالامي رود. در مجموع قيمت بالاي كتاب را دليل بر كتاب نخواندن نمي دانم، در اين ميان مسائلي چون مميزي هم وجود دارد و از سوي ديگر گران بودن كتاب هم مساله مهمي است اما با اين همه كار خوب مساله است كه وقتي منتشر شود از آن طرف به سرعت فروش مي رود. اگر اين همه ناشر در بازار نشر اين كشور فعاليت مي كنند حتما بازاري وجود دارد كه كتاب توليد مي كنند. يكي از چيزهايي كه مي تواند به توليد كتاب خوب كمك كند تكاپوي اهل قلم است كه كتاب خوب توليد كنند. نمي توان تكذيب كرد كه ارزش پول كم شده است، اما نه آنقدر كه جرياني را متوقف كند. يكي از دلايلي كه مردم كم كتاب مي خرند به اين خاطر است كه سرگرمي ها زياد شده است، قبلاروزنامه مي خريدند و الان آنها از طريق ماهواره ارضا مي شوند. من در مجموع به اوضاع نشر خوش بين هستم و وقتي به آمار نشر مرواريد نگاه مي كنم خوش بيني ام بيشتر مي شود. اين حقيقت هست كه جمعيت زياد شده اما به آن ميزان جمعيت كتابخوان زياد نشده است اما به نظرم اين مساله در دنيا هم اين طور است. سطح فرهنگ جامعه انساني دارد بالامي رود اگر بخواهيم منصفانه به موقعيت جامعه نگاه كنيم مي بينيم كه مميز كارش را انجام مي دهد و اداره مميزي و سازماندهي مطبوعات و كتاب در دولت كار دشواري است، اما در مجموع الان سيستم سريع تر است و مقدار زيادي كتاب ها كه جلوي انتشارشان را گرفته بودند، دوباره اجازه داده اند. جامعه حركت تكاملي خود را دارد و بايد انصاف را رعايت كرد من كه به اوضاع خوش بين هستم.

نمايشگاه فروشگاه نباشد

محسن بهشتيان

به نظر من قيمت كتاب در ميزان كتابخواني موثر است. اما آيا اينكه در نهايت به نفع همه هست يا نه، نمي دانم. نكته اينجاست كه اين قيمت هاي پشت جلد قيمت واقعي چاپ كتاب است. با در نظر گرفتن همه فرايند چاپ و نشر. پس كسي گرانفروشي نمي كند. بلكه با قطع يارانه كاغذ و اتفاقاتي كه افتاد در چندسال گذشته قيمت واقعي كتاب بالارفت. در عين حال اين يك واقعيت است كه اين قيمت براي بسياري از قشرها قيمت بالايي است. نمايشگاه كتاب محل معرفي و نمايش كتاب است نه فروش آن. وقتي نمايشگاه كتاب تبديل به فروشگاه كتاب مي شود، اتفاق بدي مي افتد. زيرا براي مثال كسي كه اهل مطالعه است و در سبد خريد خود مبلغي را براي خريد كتاب كنار گذاشته، اين مبلغ را در نمايشگاه هزينه مي كند. چراكه هم دسترسي بيشتري به انتشارات دارد و هم تخفيف مي گيرد. اما آن روي سكه اين است كه اين هزينه از سبد فروش كتابفروشي ها بيرون مي رود. همين امر سبب شده تا كتابفروشي ها يكي پس از ديگري به تعطيلي كشيده شوند. درست است كه ناشر با نقدينگي اي كه در ١٠ روز نمايشگاه به دست مي آورد شرايط خوبي پيدا مي كند، اما در آخر ارتباط كتابخوان با كتابفروشي قطع مي شود. با برگزاري نمايشگاه كتاب، منافع ناشر و كتابفروشي كه هر دو عضو اتحاديه هستند در مقابل هم قرار مي گيرد. قطعا همه كساني كه به نمايشگاه مي آيند كتاب نمي خرند ولي كتابخوان هايي كه دنبال كتاب و تازه هاي نشر هستند از نمايشگاه خريد خود را انجام مي دهند. اين يك حقيقت است كه فروش نمايشگاه نسبت به كل سال خيلي خوب است. در واقع ٥٠ درصد فروش سالانه كل كتاب كشور در همين ١٠ روز است. بايد نماشگاه محل معرفي كتاب و انتشاراتي ها باشد. مي توان در نمايشگاه شب كتاب برگزار كرد و از كتاب هاي مختلف رونمايي كرد.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
  • شهرستانی
  • -
  • ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۷
0
0
سلام تابناک / خوبی؟ راجع به نمایشگاه کتاب میدونی امسال چقد در حق شهرستانی ها ظلم شد؟ ژیگیری میکنی ببینم چرا سهمیه بن کتاب دانشجوهای شهرستانی رو به نوعی قطع کردند؟ چرا فقط امکان تحویل کارت کتاب از بانک های تهران و البرز بود؟
مثلا سال های گذشته دوسه نفر از بچه هامون نماینده میشدن و لیست کتابهای درخواستی همکلاسی ها رو میگیرفتن و به نمایندگی میومدن و کتابهارو خریداری میکردن ولی امسال گفتن باید بیاید تهران! با این هزینه های سرسام آور!
حالا اگه چند تا کتاب فروش میدان انقلاب تخلف می کنن و خرید و فروش بن دارند ما هم باید چوبشون رو بخوریم؟ پس سهمیه ما غیر تهرانی ها چی میشه؟
ممنون میشم پیگیری کنید