انتشار: ۱۳:۴۳ - ۲۰ آذر ۱۳۹۶
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تخصیص لایحه بودجه‌ دولت دوازدهم در سال 97، از رشد قابل توجهی نسبت به سال 96 برخوردار است تا آنجا که علی اصغر مونسان رییس سازمان میراث فرهنگی آن را نشانه ارتقای جایگاه سازمان متبوع خود دانست، هرچند افزایش عوارض خروج از کشور واکنش هایی به همراه داشت.
به گزارش سرویس میراث فرهنگی و گردشگری تابناک فرهنگی ؛در لایحه بودجه‌ دولت دوازدهم، که حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری روز گذشته(یکشنبه) آن را به مجلس ارائه کرد، در دو بخش هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به طور مجموع، برای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سه بخش مختلف بودجه ای معادل 1194 تریلیون تومان تعیین شده است.
بودجه پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز، 529 میلیارد ریال تخصیص پیدا کرده که 506 میلیارد ریال آن به بخش هزینه‌های عمومی و اختصاصی مربوط است و 23 میلیارد ریال نیز برای بخش تملک و دارایی اختصاص پیدا کرده است.
یکی از تحولات عمده حوزه گردشگری افزایش عوارض خروج مسافر از مرزهای کشور است که در لایحه بودجه 96 در خروج هوایی برای هر نفر ۷۵ هزار تومان و برای خروج دریایی و زمینی ۲۵ هزار تومان بود، و در بودجه سال 97 برای هر شخص به ۲۲۰ هزار تومان در سفر اول و به ترتیب در سفرهای بعدی به طور تصاعدی با رقم بالاتر رسیده است.
جان کلام اینکه عوارض خروج از کشور برای هر مسافر در سفر دوم به میزان ۵۰ درصد و سفرهای بیشتر به میزان ۱۰۰درصد افزایش یافته است؛ هر چند این رقم برای گردشگران زیارتی یعنی زائران حج تمتع، عمره و عتبات عالیات، ۵۰ درصد عوارض خروج محاسبه شده است.
اما دولتمردان برای عمارت کوشک یعنی مرکز مطالعات منطقه‌ای حفظ میراث فرهنگی ناملموس در آسیای میانه و غربی که دفتر مرکزی آن در تهران واقع شده نیز 20 میلیارد ریال اختصاص داده اند.
برای پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در بخش مطالعه، شناسایی و امکان سنجی
پروژه های بخش میراث، صنایع دستی و گردشگری، براورد 13 هزار میلیون ریالی شده که این رقم در سال 96 تقریبا دو برابر این میزان بوده است.
بودجه شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی نیز 20 میلیارد ریال به صورت سرمایه برآورد شده، که در سال 96، بیشتر بوده و دلیل این کاهش در برخی بخش ها ناکافی بودن عملکرد آن بخش عنوان شده است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: