انتشار: ۰۹:۵۳ - ۰۳ تير ۱۳۹۷
عضو شورای اسلامی شهر تهران در اختتامیه دومین جشنواره عکس «نگاه آبی» با اشاره به اهمیت توجه به اقلیم نیمه خشک کشور گفت: در این فلات نیمه خشک باید ادبیات و فرهنگ متناسب با این اقلیم داشته باشیم ولی این اتفاق نیفتاده است.
آئین پایانی دومین جشنواره بین المللی عکاسی نگاه آبی عصر دیروز (چهارشنبه 30 خرداد) با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس‌جمهور، احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران، محمدرضا تابش نماینده مجلس، مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، ساسان کاظمی نژاد مدیر حمل و نقل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت و رایزنان فرهنگی کشورهای اوکراین، بنگلادش و بلاروس در باغ‌موزه نگارستان تهران برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم، سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، ضمن قدردانی از برگزارکنندگان و مهمانان حاضر در اختتامیه جشنواره، گفت: خوشحالیم که با همت دانشجویان خوب ما، دومین جشنواره عکاسی نگاه آبی که یک فعالیت ارزنده در حوزه محیط زیست با توجه به اصول و ارزش‌های محیط زیست در کشور است، برگزار شد و ثمرات خوبی از خود به جای گذاشته است.

وی افزود: این جشنواره دو سال است که آغاز به کار کرده است و امسال در سطح گسترده‌تر و به شکل بین المللی این جشنواره برگزار شد و به صورت همزمان نمایشگاهی از آثار این نمایشگاه در کشور اسپانیا نیز برگزار شد. جشنواره نگاه آبی از آن دست جشنواره‌هایی است که در سال‌های آتی حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت.


در ادامه این مراسم، معصومه ابتکار معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، به سخنرانی پرداخت و گفت: توجه به موضوع محیط‌زیست توسط کانون‌های دانشجویی اتفاق بسیار خوبی است و نتایجی که این نوع فعالیت ها دارند قطعا برای کشور ما و کره مسکون ثمربخش است.

وی افزود: کانون‌های دانشجویی یقینا یکی از موثرترین تشکل‌هایی هستند که در سطح دانشگاه‌ها در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند و یکی از زمینه‌ها محیط زیست است که خوشبختانه ما در سطح دانشگاه‌های مختلف کانون‌های محیط زیستی دانشجویی زیاد داریم. همه این‌ها توجه نسل جوان و دانشجو و مسئولیت‌پذیری آن‌ها را به اجتماع و کشور نشان می‌دهد. جمعیت دانشجویی همواره در ایجاد آگاهی، جریان‌سازی اجتماعی و ایجاد یک فضای هنرمندانه و با نشاط نقش‌آفرینی داشته و دارد.


در ادامه این مراسم، احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران در سخنانی با اشاره به اهمیت توجه به اقلیم نیمه خشک کشور، گفت: در این فلات نیمه خشک باید ادبیات و فرهنگ و ادب متناسب با این اقلیم داشته باشیم ولی این اتفاق نیفتاده است. به عنوان مثال تهران در گذشته تنوع و تکثر طبیعی هم داشته و تنها تنوع و تکثر فرهنگی نبوده است.

وی با اشاره به نام محله‌های تهران مانند پونک، ونک، نارمک و یا لقب چنارستان برای تهران، تاکید کرد: اکنون شما دیگر این تنوع طبیعی را در تهران نمی بینید و از آن ها تنها نامی بر جای مانده است. من به عنوان عضو شورای شهر تهران نظرم این بود که دست کم یک باغ اناری را برای تهران حفظ کنیم زیرا اکنون به قول آن فیلمی که ساخته شد تهران انار ندارد، در صورتی که انار محصول ارزشمند و خاص بخشی از تهران بود.

مسجدجامعی ضمن اشاره به برنامه‌های تهران‌گردی خود با همراهی عکاسان، تصریح کرد: این عکاسان بودند که با آثارشان نشان دادند که درختان خیابان ولیعصر(عج) دارند خشک می‌شوند، باغچه‌ها و گل‌ها دارند جای خود را به برج‌ها و ساختمان‌ها می‌دهند. این عکس‌ها فضایی ایجاد کرد که  به عنوان مثال در مورد باغ‌های کن، مجموعه مدیریت شهری با حمایت شورای شهر مصوبه‌ای را برای حفظ این باغ‌ها ابلاغ کرد.

این عضو شورای شهر، ابراز امیدواری کرد که فعالیت‌هایی مانند برگزاری جشنواره نگاه آبی، با هدف‌های مشخصی در سال‌های مختلف و بخش های مختلف خود، نقش موثر خود را به بهترین نحو در جامعه ایفا کنند.

* ایران هفتمین کشور پرمصرف انرژی در جهان

کاظمی نژاد مدیر بهینه سازی مصرف سوخت در حمل و نقل طی سخنانی به اهمیت مصرف بی رویه و افسار گسیخته انرژی در ایران اشاره کرد و اظهار داشت: براساس سیاست‌های مدیرعامل جدید شرکت بهینه سازی مصرف سوخت فرهنگ سازی و حمایت از فعالیت های فرهنگی در زمینه مصرف بهینه انرژی اولویت اصلی این شرکت قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: براساس اخرین آمار منتشره در سال ۲۰۱۶ کشور ایران در خصوص شدت مصرف انرژی دارای رتبه هفتم جهان است که بعد از کشورهای روسیه، اکراین، ازبکستان، آفریقای جنوبی تایوان و قزاقستان بالاترین شدت مصرف انرژی را دارد.

مسعود مکاری دبیر جشنواره نیز در سخنانی به هدف از برگزاری این جشنواره پرداخت وگفت: هدف از برگزاری این جشنواره، ایجاد فضای دوستدار محیط زیست در میان دانشجویان و نسل جوان است. این دوره از جشنواره که با استقبال خوب مخاطبان برگزار شد نزدیک به ٦ هزار و ۱۲۰ اثر از ٢٨ کشور، از نقاط مختلف جهان دریافت کرده است. دانشجویان ٢٠٤ دانشگاه مختلف از سراسر دنیا با جشنواره در تعامل بوده اند و این نوید اتفاقات بزرگی در آینده نزدیک را می دهد.  تعداد ١٢٠ اثر از ۶۹ عکاس ایرانی و ۱۳ عکاس خارجی در نمایشگاه جشنواره در باغ موزه نگارستان به نمایش در آمدند. و همزمان با نمایشگاه تهران، نمایشگاهی از آثار ۲۵ عکاس در دانشگاه IE مادرید اسپانیا برپا شد.

همچنین امین مختاری دبیر کانون دایره آبی دانشگاه تهران و دبیر هنری جشنواره طی سخنانی از گسترش این کانون دانشجویی در میان دانشگاه های داخل و خارج از کشور خبر داد و تاکید کرد: «سمن» شدن دایره آبی به معنای خارج شدن فعالیت های این کانون از حوزه دانشجویی نیست و برعکس این سمن برای ایجاد پایگاهی مشترک برای این کانون های دانشگاهی است و موفقیت های دایره آبی به دلیل روح دانشجویی حاضر در این مجموعه بوده است.

در ادامه سخنان وی ارتباطی زنده با دانشگاه ie اسپانیا برقرار شد و شاهین جوادی نژاد دبیر بین الملل جشنواره در مادرید؛ ضمن توضیحاتی درباره تاسیس کانون دایره آبی در دانشگاه نامبرده، از استقبال دانشجویان خارجی از نمایشگاه این جشنواره در اسپانیا خبر داد و همچنین تصاویری زنده از بازدید دانشجویان خارجی از این نمایشگاه پخش شد.

 

در ادامه این مراسم برگزیدگان جشنواره به شرح زیر معرفی شدند:

برگزیدگان بخش اصلی: بابک رستمی، داوود ایزدپناه، سید علی حسینی فر

برگزیدگان بخش موبایلی: مصطفی غلام‌نژاد، مهدیه سادات صفوی، نوید مطریان‌پور

عکاسان شایسته تقدیر بخش اصلی: محمودرضا معین پور، سینا یعقوب پور، ساجد حق شناس، ناتالیا چوماکووا (اوکراین)، عبدالمالک بابول (بنگلادش)

جایزه ویژه خانواده و محیط زیست: شایان جوان خوشدل


این مراسم با اجرای زنده موسیقی توسط گروه موسیقی سنتی بیداد به اتمام رسید و همزمان نمایشگاه‌های این جشنواره بین المللی که با هدف فرهنگ‌سازی حفاظت از محیط زیست، معرفی انرژی‌های پاک و مصرف بهینه برگزار شد، با حضور معاون رئیس جمهور و اهدای یک جایزه ویژه از سوی معاونت امور زنان و خانواده، در ایران و اسپانیا پایان یافت.

منبع: فارس
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: