انتشار: ۰۹:۴۰ - ۲۸ دی ۱۳۹۶
مجید فراهانی عضو شورای شهر تهرانتمرکز یا تعدد مسئولیت های سنگین نامرتبط

از مهمترین مشکلات مدیریت شهری گذشته را نگاه صرفا کالبدی و سازه ای به شهر می‌دانستیم و تقویت نگاه انسان محور و اجتماعی به شهر و شهروندی از ضرورتهاست . با این زاویه نگاه، معاونت فرهنگی اجتماعی جایگاهی کلیدی داشته و انتظار می رود فردی به صورت تمام وقت به حوزه فرهنگی و اجتماعی متمرکز شده و ما شاهد تحولات سازنده ای در این حوزه باشیم.

آقای صالحی امیری را به عنوان چهره ای تحول گرا می شناختیم که در هر مسئولیتی آمده با دنیایی از ایده وارد شده و منشا خدمات زیادی بوده است اما جای شگفتی است که چطور و با چه استدلالی آقای صالحی امیری امروز اصل تمرکز برروی وظایف سنگین محوله را نادیده گرفته و همزمان دو مسئولیت متفاوت ، با اهمیت و طاقت فرسا را بر عهده گرفته‌اند.

فراموش نکنیم کمیته ملی المپیک روزهای سخت و پرکاری در پیش دارد. فعالیتهایی شبانه روزی و طاقت فرسا اعم از سفرهای خارجی متعدد و همزمان جلسات طولانی کاری با فدراسیونهای مختلف ورزشی درکنار هماهنگی ها و جلسات مکرر داخلی کمیته المپیک و البته از سوی دیگر معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری پایتخت با 1800 میلیارد تومان بودجه مشتمل بر سازمانهای عریض و طویل متعدد و مسئولیت های سنگین شبانه روزی مدیریت امور فرهنگی اجتماعی در ستاد شهرداری و برنامه ریزی ، هماهنگی و پایش فعالیتها و امور فرهنگی اجتماعی در  22 منطقه تهران و  23 شرکت و 21 سازمان مختلف شهرداری است که خود جناب آقای صالحی امیری در جلسات مختلف بر گستردگی حساسیت ها و دشواری های مسئولیت این معاونت اشاره نموده اند و لذا ناگفته پیداست حضور آقای صالحی امیری در دو مسئولیت حساس ،طاقت فرسا و شبانه روزی نه به صلاح ورزش کشور است و نه به صلاح شهرداری تهران.

خدا نکند روزی را شاهد باشیم که در تحلیل نتایج ضعیف المپیک آینده در مقایسه با نتایج المپیک های پیشین کارشناسان و رسانه ها دو شغله بودن رییس کمیته ملی المپیک و عدم وقت گذاشتن کافی ایشان برای این مسئولیت را مطرح کنند.

ای کاش آقای صالحی امیری از ابتدا و قبل از پذیرش مسئولیت معاونت فرهنگی اجتماعی در خصوص حضور در کمیته ملی المپیک به جمع بندی می رسید و اکنون مدیریت شهری زیر فشار قرار نمی گرفت. جای افسوس وجود دارد که با گذشت پنج ماه از فعالیت دوره جدید مدیریت شهری، هنوز حوزه فرهنگی اجتماعی ثبات مدیریتی و اجرایی لازم را پیدا نکرده و در مدیریت میانی معاونت هم هیچ انتصاب امیدوارکننده ای را شاهد نیستیم.

گرچه در پنج ماه گذشته اتفاقات خوبی را در حوزه های مختلف شهرداری شاهد بوده ایم اما معتقدم بخشی از سرخوردگی طبقه متوسط و نارضایتی هایی که می شنویم به خاطر عدم تغییر و تحول در حوزه فرهنگی اجتماعی است. جای شگفتی وجود دارد در حالی که چهره های شایسته ای در حوزه فرهنگی اجتماعی کشور داریم اما تاکنون از پتانسیل نیروهای با انگیزه ، جوان و مشتاق کار و فعالیت  در معاونت فرهنگی اجتماعی استفاده ای نشده است.
ممکن است حتی قانون اجازه حضور همزمان در دو مسئولیت را بدهد اما مهم تر از مسائل حقوقی باید ببینیم آیا مصلحت اجازه می دهد یک نفر همزمان این دو مسئولیت سنگین شبانه روزی را که مستلزم تمرکز و برنامه ریزی و پایش است را داشته باشد؟ آیا اگر رضایت اجتماعی وجود نداشته باشد با دستاویز قانونی می توان افکارعمومی و اناظارات به حق ایشان را نادیده انگاشت؟
به عنوان عضو شورای شهر تهران از اعلام آمادگی آقای صالحی امیری برای کناره گیری استقبال می کنم و امیدوارم در هفته پیش رو شاهد حضور یکی از چهره های با انگیزه و موثر به صورت تمام وقت در مسئولیت معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران باشیم.

مطمئنم که اعلام آمادگی آقای صالحی امیری برای تمرکز وقت و فعالیتهایشان در کمیته ملی المپیک و واگذاری مسئولیت معاونت فرهنگی اجتماعی در حکم تعارف نبوده و در عمل شاهد تحقق خواسته ایشان در انتخاب و تمرکز بر یکی از دو مسئولیت خطیر خواهیم بود. تا همین الان هم به اندازه کافی تغییر در حوزه فرهنگی اجتماعی با تاخیر مواجه شده و شهرداری تهران یک هشتم زمان فرصت و مسئولیت را از دست داده و بیش از این جایز نیست حوزه وسیع  فرهنگی اجتماعی مدیریت شهری را معطل و بلاتکلیف نگاه داریم.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: