انتشار: ۱۲:۳۴ - ۱۳ آذر ۱۳۹۶
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید براینکه هیچیک از واحدهای این دانشگاه تعطیل نخواهد شد از راه اندازی شعبه های پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد در مرحله اول در 10 استان و در مرحله بعدی در مابقی استانها خبر داد.
به گزارش تابناک فرهنگی؛از دانشگاه آزاد اسلامی، فرهاد رهبر با بیان اینکه تبدیل دانشگاه به «دانشگاه حل مساله»، یکی از اهداف دانشگاه آزاد اسلامی است، اظهار کرد:‌ تلاش داریم تا بتوانیم از دانشمندان و محققان که در دانشگاه آزاد مشغول فعالیت هستند، برای حل مسائل کشور استفاده کنیم و در این راستا اولین و مهمترین گام، شناسایی درست مسائل و مشکلات مردم است.
وی افزود: بیکاری یکی از معضلات کشور است و باید برای اشتغال برنامه ریزی جدی شود و با وجود اینکه نرخ بیکاری حدود 12 تا 14 درصد است اما نرخ بیکاری فارغ التحصیلان بسیار بالاست و باید زمینه هایی برای اشتغال آنها فراهم شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: این موضوع محقق نخواهد شد، مگر اینکه سطح کیفیت و کارآیی فارغ‌التحصیلان افزایش یابد و آنها را در راستای اهداف صنعت و خدمات تربیت کنیم تا بتوانند قابلیت به کارگیری داشته باشند.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید با تمرکز بر امر پژوهش و نوآوری به کاهش هزینه های تولید کمک کند، گفت: ما باید به صنعت کمک کنیم تا در عرصه بین المللی قدرت رقابت داشته باشیم و امکان صدور تولیدات ایرانی با قیمت ارزان فراهم شود.
رهبر تاکید کرد: دنیای امروز از علم و فناوری برای کاهش هزینه های تولید کمک گرفته و دانشگاه هم باید به این سمت برود که به علم و فناوری و نوآوری کمک کند تا بتواند هزینه ها را کاهش دهد.
**صندوق حمایت از پژوهشگرا​ن فعال می شود
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به فعالیت دو پارک علم و فناوری در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: قرار است این پارک های علم و فناوری از شرکتهای دانش بنیان و صاحبان ایده که نمی توانند ایده خود را تبدیل به محصول کنند، حمایت کنند.
رهبر اظهار داشت: شعبه های پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در مرحله اول در 10 استان و در مرحله بعدی در مابقی استانها راه اندازی می شود.
وی افزود: همچنین صندوق حمایت از پژوهشگران برای حمایت از صاحبان ایده برای تجاری سازی محصولاتشان، فعال خواهد شد و امیدواریم دانشگاه آزاد در عرصه ارتباط با صنعت و حل مشکلات جامعه فعال تر شود.
رئیس دانشگاه آزاد یادآور شد: واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی امکانات وسیع آزمایشگاهی، آموزشی و کارگاهی در اختیار دارند و با توجه به ظرفیت های موجود، این ظرفیت ها می تواند در اختیار امور پژوهشی قرار گیرد.
رهبر اظهار داشت: کارگاه های موجود در شهرک های صنعتی و غیرصنعتی، اگر بخواهند تحقیق و توسعه خود را فعال کنند، دانشگاه آزاد اسلامی نیروی محقق رایگان در اختیار آنها قرار می دهد به این معنی که آنها می توانند در بنگاه خودشان از این نیروها برای نوآوری و حل مسائل استفاده کنند.
وی افزود: اگر کارگاه های تولیدی و صنعتی بخواهند از این ظرفیت دانشگاه آزاد استفاده کنند، قرارداد یا تفاهم‌نامه با آنها منعقد می کنیم، مشروط بر اینکه هر میزان که محققان ما توانستند ارزش افزوده را افزایش دهند، درصدی از ارزش افزوده اضافه‌شده را به دانشگاه آزاد اسلامی اختصاص دهند.
**هیچ واحد دانشگاه آزاد اسلامی تعطیل نخواهد شد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره حذف رشته های موازی در واحدهای هم‌جوار این دانشگاه نیز گفت: ما یک آمایش آموزشی داریم که رشته محل ها متناسب با وضعیت هر منطقه ارائه خواهد شد و واحدهای استانی هم‌جوار می توانند در ارائه رشته محل ها و تبادل استادان با یکدیگر تعامل داشته باشند.
وی ادامه داد: ایجاد چنین سازوکاری در امر پژوهش نیز در دستور کار قرار دارد تجاربی که در یک واحد موفق بوده، در واحدهای دیگر استان نیز اجرا شود به عنوان نمونه آزمایشگاه بتن سمنان که آزمایشگاه مجهزی است، می تواند در حوزه مهندسی سازه و مقاوم‌سازی ساختمان ها در برابر زلزله مورد استفاده قرار گیرد.
رهبر با اشاره به احتمال تعدیل نیروهای انسانی این دانشگاه گفت:‌ هیچ واحد دانشگاه آزاد اسلامی تعطیل نخواهد شد و قاعدتاً تا زمانی که واحدی فعال باشد، به نیروی کار نیاز دارد، در دانشگاه آزاد اسلامی یک خانواده هستیم و در این خانواده همگی باید دست به دست هم بدهیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: وضعیت به وجود آمده در این دانشگاه قابل تدبیر است، همانطور که زمانی آموزش نیاز کشور بود و دانشگاه آزاد توانست این موضوع را حل کند، اکنون هم پژوهش و حل مساله، نیاز جامعه است که باید مورد توجه دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد تا بتوانیم مشکلات خود و جامعه را حل کنیم.
دانشگاه آزاد اسلامی اکنون حدود یک میلیون و 600 هزار دانشجو دارد که در بیش از 400 واحد این دانشگاه تحصیل می کنند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: