انتشار: ۱۱:۵۵ - ۱۱ آذر ۱۳۹۶
کارشناس مسائل آموزش و پرورش، تصمیم مجلس شورای اسلامی مبنی بر استخدام معلمان حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سواد آموزی بدون برگزاری آزمون را شتاب‌زده و غیرکارشناسانه دانست.
به گزارش تابناک فرهنگی؛مهدی بهلولی تصریح کرد: هر چند این افراد سالها در مدارس تدریس  کرده اند اما استخدام رسمی در دستگاه های دولتی از جمله وزارت آموزش و پرورش شرایط و ضوابط خاص خود را دارد.
یازدهم مهرماه امسال نمایندگان با 160 رای موافق، 62 رای مخالف، 11 رای ممتنع از 241 نماینده حاضر به کلیات طرح الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش رای مثبت دادند.
بر اساس کلیات این طرح، دولت مکلف شد از تاریخ تصویب این قانون حداکثر ظرف یک سال، تمام نیروهای حق التدریسی مشمول قانون الحاق یک تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب 28 مرداد 1394 و قانون اصلاح تبصره 10 ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سواد آموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب سوم شهریور 95 را همراه با طی دوره های آموزشی حداکثر شش ماه بنا به تشخیص وزارت آموزش و پرورش و بدون نیاز به شرکت در آزمون، به استخدام آموزش و پرورش در آورد.
بار مالی ناشی از اجرای این قانون قرار است از محل حق الزحمه نیروهای حق‌التدریسی که هم اکنون مشغول به کار هستند و نیز اضافه تدریس کارکنان رسمی و خروج بازنشستگان تامین شود.
بهلولی ادامه داد: منطقی آن است که آزمونی با تاکید بر جنبه های علمی این افراد برگزار و در نهایت افرادی انتخاب شوند که شرایط روحی و روانی لازم را برای شغل معلمی داشته باشند.
وی با بیان اینکه تصمیم جدید کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برای برگزاری آزمون در استخدام معلمان حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سواد آموزی که اکنون منتظر ارائه در صحن علنی مجلس است، کاملا بجا و درست است، اضافه کرد: پذیرفتن شرط آزمون در استخدام، قدم مثبتی است اما مشکل آن است که برخی مواقع در مصاحبه ها و آزمون هایی که برای استخدام معلمان گذاشته می شود بیش از اینکه به معیارهای علمی توجه شود بر موارد دیگری همچون باور به ارزش های انسانی تاکید دارد.
این کارشناس مسائل آموزش و پرورش با یادآوری اینکه تاکید بر این موارد نیز البته در جای خود مهم است، گفت: از آنجا که برخی معلمان حق‌التدریس سالهاست مشغول تدریس هستند، باید به گونه ای عمل شود که حق این افراد نیز پایمال نشود.
بهلولی ادامه داد: برای افرادی که به هر دلیل در این آزمون استخدامی پذیرفته نمی شوند نیز باید شرایطی فراهم شود تا در آزمون های دیگری شرکت کنند زیرا چه بسا اگر از معلمان رسمی نیز آزمون علمی گرفته شود بسیاری از آنها شاخص های اصلی و فرصتی برای به روز کردن علم خودشان را نداشته باشند.
وی با بیان اینکه نیروهای شاغل در آموزش و پرورش به سرعت در حال پیر شدن هستند، گفت: تحول بنیادی در آموزش و پرورش با معلمان پیر امکان پذیر نیست.
کارشناس حوزه آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در برخی مدارس حدود 70 درصد معلمان را بازنشستگان تشکیل می دهند، اظهار داشت: فردی که 50 سال تدریس کرده نمی تواند ارتباط لازم را با بچه ها برقرار کند.
بهلولی استخدام نیروهای تازه نفس به ویژه در دوره ابتدایی را ضروری دانست و افزود: در مدارس فنلاند کودکان باید 3 یا 6 سال از آموزش ابتدایی خود را با یک آموزگار بگذرانند به همین دلیل آموزش ابتدایی، رقابتی ترین مقطع آموزش در این کشور محسوب می شود و سالانه تنها 10 درصد از داوطلبان ورود به این مقطع پذیرش می شوند و درخواست هزاران داوطلب را رد می کنند.
وی یادآور شد: در این کشور، فرد داوطلب نه تنها باید بهترین و زرنگ ترین دانشجو باشد تا یک آموزگار دبستان شود بلکه باید مجموعه ای از مصاحبه ها و بررسی های شخصیتی را هم بگذراند.
این کارشناس مسائل آموزش و پرورش افزود: اگر ما هم بنا داریم در هر دوره آموزشی، دانش آموزان با یک معلم همراه باشند باید افرادی را برای تدریس در این دوره استخدام کنیم که از ویژگی های روحی، روانی و علمی لازم برخوردار باشند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: