انتشار: ۱۴:۱۱ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۵
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تعریف سه پروژه بین المللی مشترک با یونسکو برای توسعه پایدار گردشگری در سایت های میراث جهانی کشور انجام شده است.
به گزارش سرویس میراث فرهنگی وگردشگری تابناک فرهنگی به نقل از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مرتضی رحمانی موحد در کارگاه آموزش توسعه راهبرد گردشگری پایدار برای مدیران سایت های جهانی در جمهوری اسلامی ایران حضور پیدا کرد.
وی با قدردانی از نمایندگی سازمان تربیتی، علمی و فرهنگی ملل متحدد (یونسکو) در ایران برای برگزاری این برنامه گفت: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با هدف تحقق اهداف توسعه پایدار ملل متحدد و به منظور توسعه پایدار صنعت گردشگری مصمم به گسترش و تعمیق تعاملات کاری خود با سازمان یونسکو به عنوان یکی از نهادها و کارگزاری های سازمان ملل متحد در حوزه آموزش، علوم وفرهنگ است.
وی افزود: توسعه گردشگری پایدار برای مدیران سایت های ثبت شده میراث جهانی»،
«تدوین راهبردهای توسعه گردشگری پایدار در ایران» و «توسعه گردشگری جاده ابریشم از طریق آموزش راهنمایان گردشگری» از سه برنامه های پیش رو در این همکاری به شمار می آیند.
معاون گردشگری با اشاره به اینکه صنعت گردشگری به واسطه ارتباط مستقیم با مقوله های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و زیست محیطی نیازمند توجهی خاص و همه جانبه است، اظهار کرد: تداوم و پایداری صنعت گردشگری در نتیجه بهره برداری مدیریت شده و متوازن از منابع موجود در منطقه به دست می آید؛ لذا بی تردید ملاحظات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در کارکرد موثر و رو به رشد این صنعت تاثیرگذار است.
وی خاطرنشان کرد: به همین میزان بهره برداری از ظرفیت جوامع محلی و توجه به آثار مثبت و منفی حضور گردشگران بر محیط زیست انسانی، گیاهی و همچنین جانوری در فرآیند توسعه پایدار این صنعت بسیار حائز اهمیت است.
رحمانی موحد با اشاره به اینکه مدیریت حفظ و نگهداری از سایت های میراث معنوی نیازمند برنامه ریزی، توسعه و بازاریابی متوازن از ظرفیت های موجود است، افزود: تحقق این هدف منوط به تامین زیرساخت های لازم، تعریف یا باز تعریف کار ویژه ها و کارکرد ها، مدیریت تخصصی و همین طور تامین و آموزش نیروی انسانی مجرب است.
وی تصریح کرد: با در نظر داشت ماهیت میان بخشی صنعت گردشگری و حضور بازیگران ملی و بومی فراوان در فرآیند مدیریت آن، بی تردید موفقیت و تداوم کارکرد مناسب سایت های گردشگری به ایفای نقش سازنده و موثر تمامی بازیگران در صحنه بستگی دارد.
این مقام مسئول تاکید کرد: گردشگری یکی از پویاترین بخش های اقتصادی است که می تواند سهم بسزایی را در دستیابی به اهداف توسعه پایدار از جمله در زمینه های اشتغالزایی، مصرف و تولید پایدار و همچنین حفاظت از منابع طبیعی و آثار معنوی جهانی ایفا نماید؛ از همین رو قادر است اهداف توسعه پایدار سازمان ملل به خصوص در زمینه توانمند سازی زنان و ریشه کن کردن فقر و همچنین پایداری محیط زیست را عینیت بخشد.
رحمانی موحد خاطرنشان کرد: حفظ، توسعه و معرفی میراث فرهنگی جهانی ارتباط مستقیم و تنگاتنگی با فرآیند صنعت گردشگری دارد و تعالی، توسعه، ارتقا و جایگاه آثار و محوطه های تاریخی – جهانی کشورمان در سایه رویداد محور بودن سیاست گذاری ها تحقق خواهد یافت و گردشگری نسبت بسیار نزدیکی برای مدیریت این رویدادها دارد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: