انتشار: ۱۵:۴۵ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۵
نمایشگاهی در شهر لندن به آثار هنری الهام گرفته از «استنلی کوبریک» و مجموعه آثار این کارگردان مطرح اختصاص یافت
«کوبریک» الهام بخش یک نمایشگاه هنری شد

به گزارش تابناک فرهنگی، مرکز هنری «سانست هاوس» در لندن از تاریخ  6 جولای تا 24 اوت میزبان نمایشگاه آثار هنری با عنوان «خیال پردازی با استنلی کوبریک» است که برگرفته از شخصیت و آثار این کارگردان نامدار امریکایی است و شامل چیدمان، نقاشی، قطعات موسیقی و فیلم از بیش از 50 هنرمند بین‌المللی در سطح جهان است.

هر یک از آثار هنری خلق شده در این نمایشگاه در واقع واکنشی به یک فیلم، صحنه، شخصیت و یا مضمون از فیلم‌های «استنلی کوبریک» است که بُعد جدیدی از زندگی هنری این استاد سینما را ارائه می‌دهد.

به گزارش ایندی وایر، «کریستین کوبریک» که برای مدت 41 سال همسر «استنلی کوبریک» بود نیز از جمله حامیان برپایی این نمایشگاه هنری است و یک نقاشی با عنوان «به یاد کوبریک» در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.
نمایی از پشت صحنه فیلم «ادیسه فضایی؛2001»

«کوبریک» اولین فیلم بلند داستانی‌اش را در سال 1953 با نام «هراس و هوس» ساخت که با وجود تمجید منتقدین، در گیشه چندان موفقیتی نداشت.

وی دو سال بعد فیلم «بوسه قاتل» را ساخت که جایزه بهترین کارگردان سال را از جشنواره لوکارنو برای او به‌همراه آورد.

پس از فیلم پرهزینه و تاریخی «اسپارتاکوس» در سال 1960، «کوبریک»‌ فیلم «لولیتا» را براساس کتاب معروف «ولادیمیر ناباکوف» ساخت که در همان سال نامزد شیرطلای جشنواره ونیز شد.

در سال 1964 بود که «کوبریک» فیلم «دکتر استرنج لاو» را به سینما آورد و این فیلم نامزد اسکار بهترین فیلم و بهترین کارگردانی و بهترین فیلم‌نامه شد.

چهار سال بعد،‌ «کوبریک» یکی از بهترین فیلم‌هایش را به‌روی پرده سینما فرستاد؛ «ادیسه فضایی؛2001» براساس رمانی از «آرتور.سی کلارک»، نویسنده‌ی نام‌دار آمریکایی. این فیلم که دیدگاه «کوبریک» درباره دنیای صنعتی و عصر ماشینی را به‌تصویر می‌کشید، نامزد اسکار بهترین کارگردانی بود و توانست جایزه بهترین جلوه‌های ویژه را از اسکار بگیرد.

این کارگردان آمریکایی در سال 1971 فیلم به ‌یادماندنی «پرتقال کوکی» را براساس کتابی از «آنتونی بورخس» ساخت که کند وکاوی در نبرد خیر و شر و اوج بدبینی او به انسان است.

فیلم بعدی «کوبریک» بازهم یک اقتباس ادبی بود. «بری لیندون» براساس کتابی از «ویلیام تاکری»، داستان بی‌ظرفیت بودن انسان هنگام دست‌یافتن به ثروت را نشان می‌دهد. این فیلم نیز اگرچه مانند بسیاری از آثار «کوبریک» نامزد اسکار بهترین کارگردانی، بهترین فیلم و بهترین فیلم‌نامه بود، اما توانست جایزه بافتا بهترین کارگردانی را برای او به‌همراه آورد.

وی برای ساخت فیلم بعدی‌اش پنج سال علاقه‌مندان سینما را به انتظار نشاند تا در سال 1980 فیلم ترسناک «درخشش» را براساس رمانی از «استفن کینگ» بسازد، این فیلم با بازی درخشان «جک نیکلسون»، ترسناک‌ترین فیلم تاریخ سینما محسوب می‌شود.

هفت سال بعد فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» به کارگردانی «استنلی کوبریک» درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشیده شد. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال 1999 و با فاصله 12 سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

«کوبریک» پیش از اکران عمومی آخرین ساخته‌اش در هفتم مارس 1999 درگذشت./ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: