انتشار: ۱۰:۵۰ - ۱۹ مهر ۱۳۹۴
سومین جشن موسیقی ما؛ شب گذشته با حضور هنرمندان در تالار وحدت برگزار شد و طی این مراسم برگزیدگان سال انتخاب شدند.
به گزارش تابناک فرهنگی و به نقل از ایلنا؛ سومین جشن موسیقی ما؛ با یادی از گذشتگان حادثه منا و یک دقیقه سکوت آغاز شد و سپس نماهنگی از دوره‌های قبلی این جشن پخش شد.

در ادامه این مراسم؛ سالار عقیلی به همراه گروهش برای اجرای قطعاتی روی صحنه آمد که البته اجرایش نزدیک به نیم ساعت به طول انجامید. پس از اجرای سالار عقیلی؛ نادر گلچین، فریدون شهبازیان و محمد سریر برای تجلیل از محمدرضا درویشی روی صحنه آمدند. 

درویشی: موسیقی سنتی را آب برده است

درویشی پس از دریافت تندیس خود گفت: پیش از اجرا خبرنگاری از من پرسید به نظر شما نباید مراسم‌های این چنین به موسیقی سنتی بپردازد؟ او نظر من را درباره این مراسم و پرداختن به موسیقی پاپ در آن جویا شد. من جواب دادم که باید تنگ‌نظری را کنار گذاشت. قانون، قانون عرضه و تقاضاست. هر چیزی که متقاضی داشته باشد، خود به خود عرضه می‌شود.

او ادامه داد: این موضوع به سیاست‌های کلان مدیریت کشور برمی‌گردد که از انواع موسیقی چگونه حمایت می‌کند. در همه دنیا یعنی آمریکا، اروپا، کشورهای شرق آسیا و روسیه، دولت‌ها از دو نوع موسیقی حمایت ویژه می‌کنند؛ یکی موسیقی مدرن که شنوندگان آگاهی دارد و دوم، موسیقی‌های کاملاً سنتی؛ موسیقی‌هایی که اگرچه ریشه‌هایش مردمی است اما در میان مردم جین‌پوشیده و پیتزا خورده امروز رواج ندارد.

این پژوهشگر موسیقی افزود: همین موسیقی که امروزه با عنوان سنتی می‌شنویم درواقع پاپ است و درواقع ما کلاه گشادی سر خودمان می‌گذاریم. موسیقی سنتی را در کشور ما آب برده است. آنچه شما در تکنوازی، دونوازی و هم‌نوازی می‌شنوید موسیقی سنتی نیست. خوشحالم جاهایی مثل این جشن وجود دارد که سره را از نا سره جدا می‌کند.

برترین‌های موسیقی ایران در سومین جشن موسیقی ما

در بخش بهترین آلبوم موسیقی معاصر اصیل و سنتی ایرانی با کلام، تندیس طلایی به آلبوم «قطره های باران» اهدا شد.

در بخش مردمی تندیس طلایی به آلبوم «مستور و مست» به آهنگسازی ژانو باغومیان و خوانندگی همایون شجریان اهدا شد.

تندیس طلایی بهترین آهنگسازی موسیقی اصیل ایرانی به انتخاب کارشناسان و اهالی موسیقی به حمید متبسم برای آهنگسازی آلبوم «زمزمه ها» تقدیم شد.

تندیس طلایی بهترین آهنگسازی موسیقی پاپ از نگاه کارشناسان و اهالی موسیقی به علیرضا افکاری برای آهنگسازی آلبوم «پاییز تنهایی» اهدا شد.

تندیس طلایی بهترین آهنگسازی موسیقی تلفیقی و تجربی به میلاد درخشانی برای آهنگسازی آلبوم «اشارات نظر» اهدا شد.

تندیس طلایی بهترین آلبوم موسیقی مقامی و نواحی از نگاه داوران و مردم به آلبوم «منظومه های حماسی» با هنرمندی محمدرضا درویشی تقدیم شد.

تندیس طلایی آلبوم موسیقی تلفیقی و تجربی به میلاد درخشانی برای آلبوم «اشارات نظر» اهدا شد.

تندیس طلایی آلبوم برگزیده موسیقی تلفیقی و تجربی در بخش مردمی به آلبوم «آرایش غلیظ» کاری از سهراب پورناظری با صدای همایون شجریان اهدا شد.

تندیس طلایی بهترین آلبوم پاپ در سال ۹۳ از نگاه کارشناسان و اهالی موسیقی به آلبوم «عشق یعنی» فریدون آسرایی اهدا شد.

تندیس طلایی بهترین آلبوم پاپ در سال ۹۳ به انتخاب مردم به آلبوم «پاییز تنهایی» به خوانندگی احسان خواجه امیری رسید.

تندیس طلایی بهترین آلبوم پاپ راک در سال ۹۳ به انتخاب کارشناسان و اهالی موسیقی به آلبوم «رفته از دست» از گروه کامنت رسید.

تندیس طلایی بهترین آلبوم پاپ راک در سال ۹۳ به انتخاب مردم به «سلول شخصی» به خوانندگی رضا یزدانی رسید.

در این مراسم؛ از ناصر فرهودی صدابردار پیشکسوت در حضور حبیب محبیان، ناصر چشم آذر، میلاد کیایی و فریدون خشنود تجلیل شد. همچنین در ادامه از یک عمر فعالیت هنری هوشنگ ظریف در حضور جواد مجابی، عبدالوهاب شهیدی، حسن ناهید و مجید درخشانی تجلیل به عمل آمد.

همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشان درجه یک هنری عبدالوهاب شهیدی را که قرار بود به‌زودی به او اهدا کند، به جشن «موسیقی ما» فرستاد و این نشان پس از سال‌ها فعالیت هنری به شهیدی اهدا شد.

در ادامه مراسم؛ تندیس طلایی بهترین مجموعه ترانه از نگاه کارشناسان و اهالی موسیقی به روزبه بمانی اهدا شد.

تندیس طلایی بهترین تنظیم کننده موسیقی پاپ به انتخاب کارشناسان و اهالی موسیقی به بهروز صفاریان برای آلبوم «عشق یعنی» رسید.

جایزه بهترین ناشر از نگاه مجمع تولیدکنندگان آثار شنیدنی به مجموعه موسسه خانه هنر خرد با مدیریت علی صمدپور تعلق گرفت.

جایزه پرفروش‌ترین آلبوم موسیقی در فضای مجازی به استناد سایت بیپ تیونز به آلبوم «نه فرشته‌ام نه شیطان» با صدای همایون شجریان اهدا شد.

جایزه بهترین کنسرت‌گذار به رامین صدیقی مدیر نشر «هرمس» رسید. او جایزه‌اش را به بهمن مظفری، هنرمند تازه درگذشته تقدیم کرد.

جایزه ویژه سومین جشن سالانه «موسیقی ما» به خاطر اجرای چندین اپرای عروسکی به بهروز‌ غریب‌پور تقدیم شد.

در ادامه مراسم تندیس طلایی بهترین قطعه موسیقی معاصر و اصیل ایرانی به قطعه «وطن» ساخته نوید دهقان و خوانندگی سالار عقیلی اهدا شد.

تندیس طلایی بهترین قطعه موسیقی معاصر و اصیل ایرانی خارج از آلبوم به انتخاب مردم به قطعه «پرده‌نشین» ساخته مهیار علیزاده و خوانندگی علیرضا قربانی اهدا شد.

تندیس طلایی بهترین قطعه موسیقی تلفیقی و تجربی از نگاه کارشناسان و اهالی موسیقی به «با من صنما» به خوانندگی همایون شجریان اهدا شد.

تندیس طلایی بهترین قطعه موسیقی تلفیقی و تجربی خارج از آلبوم با انتخاب مردم به قطعه «ترش رو» به آهنگسازی گروه دارکوب و خوانندگی علی زند وکیلی رسید.

تندیس طلایی بهترین قطعه موسیقی پاپ از نگاه کارشناسان و اهالی موسیقی به قطعه «عشق یعنی» با هنرمندی بهروز صفاریان، سروش سمیعی و فریدون آسرایی رسید.

تندیس طلایی بهترین قطعه موسیقی پاپ خارج از آلبوم از نگاه مردم به طور مشترک به قطعه «چشمه طوسی» محسن چاووشی و «نگران منی» مرتضی پاشایی رسید.

تندیس طلایی بهترین آلبوم موسیقی سنتی بی کلام از نگاه کارشناسان و اهالی موسیقی به آلبوم «تربت» با هنرمندی حسین علیزاده و پژمان حدادی اهدا شد.

تندیس طلایی نوازندگی به حسن ناهید نوازنده نی و عین الله کیوان شکوه نوازنده درامز تقدیم شد.

تندیس طلایی بهترین آلبوم موسیقی مدرن، ملل و کلاسیک به انتخاب کارشناسان و اهالی موسیقی به آلبوم «لایه‌های تاریکی» کیهان کلهر تقدیم شد.

سومین جشن موسیقی ما با پخش کلیپی از هنرمندان درگذشته و نوازندگی پیانو بهنام ابوالقاسم به پایان رسید.

حاشیه‌ها:

با شروع مراسم و اجرای سالار عقیلی؛ محمدرضا درویشی سالن را بعد از اجرای اولین قطعه ترک کرد و با پایان اجرای سالار عقیلی به سالن آمد. در طول اجرای سالار عقیلی بسیاری سالن را ترک کردند.

در طول این مراسم؛ وقتی گروه‌های مختلف برای اجرا روی صحنه می‌آمدند؛ بسیاری از هنرمندان سالن را ترک می‌کردند.

بهروز غریب‌پور زمانی که برای دریافت تندیس خود روی صحنه آمد و با تقدیر از همایون شجریان گفت: من همواره گفته‌ام که موزیسین‌ها کلاس بازیگری بروند. مثلا اگر آقای سالار عقیلی بازیگری بلد بود خیلی از حرکات روی صحنه به نظر مخاطبان نمی‌آمد.

او در ادامه تندیسی را به سالار عقیلی داد و گفت که با او قهر بوده اما اکنون با او آشتی می‌کند.

 در مراسم گذشته گروه لیان به اجرای قطعاتی پرداخت. محسن شریفیان پس از اجرایش در انتقاد به چهره عبوس هنرمندان حاضر در سالن، گفت: چند وقت پیش دانشجویی برای پایان‌نامه‌اش پیش من آمد و می‌خواست بداند که چرا موسیقی ایرانی غمگین است؟ باید می‌گفتم به این مراسم بیاید تا چهره شما را ببیند. شما استادان بزرگ این مملکت هستید اما یک لبخند روی لبتان نیست. مردم به اندازه کافی غم دارند.

او ادامه داد: به نظر من جشن موسیقی ما بخشی هم برای انتخاب غمگین‌ترین قطعه داشته باشد. شما خوانندگان پاپ هم همین‌طور هستید؛ دائم غمگین می‌خوانید. من به سهم خودم نگران موسیقی ایران هستم. نمی‌گویم همه موسیقی‌ها شاد باشند اما ما باید جامعه را عوض کنیم نه اینکه ببینیم، جامعه چه می‌خواهد. در مجامع اقتصادی خیلی‌ها این روزها حرف از اختلاس می‌زنند، غافل از اینکه اختلاص در موسیقی هم هست. مثلا آلبوم یک نَفَر را برمی‌دارند، به نام خودشان می‌زنند.

حضور حبیب محبیان و صحبت‌هایش در سالن از نکات قابل توجه این مراسم بود. او از این که پس از سال‌ها سکوت فرصت حرف زدن پیدا کرده است ابراز خوشحالی کرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: