انتشار: ۱۱:۴۱ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۵
بهرام گوهری را پیشتر بعنوان عکاس می‌شناختیم. عکاسی را از 14 سالگی شروع کرده و تا امروز حدود 20 نمایشگاه انفرادی در ایران و خارج از ایران برگزار کرده، همچنین کتابی با عنوان چهره هنر از مجموعه عکس های گوهری که سوژه های آن بازیگران و کارگردانان سینمای ایران بوده اند چاپ شده است. اما در کارنامه هنری وی با 3 فیلم مستند و یک فیلم بلند داستانی هم مواجه می شویم و همین بهانه ای می شود تا بهرام گوهری را نه تنها عکاس بلکه نویسنده و کارگردان هم بنامیم. 

به بهانه ی حضور در جشنواره فیلم فجر

35 جشنواره فیلم فجر در حال برگزاری است، تا امروز چند تا از فیلم های حاضر در جشنواره را دیدید و چه نظری راجع به آنها دارید؟
متاسفانه فرصت نکردم که خیلی از فیلم ها راببینم، اما چند تایی که دیدم از لحاظ ساختاری و معنایی کار نسبتا خوبی بنظر می رسیدند.

 
فکر می کنید هیچ کدام از آنها می توانند شانسی برای دریافت جایزه سیمرغ از جشنواره داشته باشند؟
اطلاع ندارم که در مسابقه شرکت کردند یا نه، اما دیدن فیلم ها همیشه برای من جذاب و آموزنده بوده. چون با دیدن فیلم ها به نوعی از نقاط قوت و مثبتشان می آموزم و این کمک بزرگی به من در کارهایم می کند.
 

شما کار عکاسی فیلم هم انجام داده اید؟
بله. در چند فیلم عکاسی کرده ام که هم فیلم و هم سوژه های آنها برای من بسیار جذاب  بوده اند. یکی از آنها عکاسی از فیلم پاداش سکوت به کارگردانی آقای مازیار میری بوده که برای اولین بار عکاسی زیر آب آنرا انجام دادم وآقای پرستویی هنرپیشه سکانس های زیر آب آن بودند.


بهرام گوهری عکاس بودند، اما امروز ما شما رو در قامت یک فیلم ساز هم می توانیم ببینیم.
بله، من سالهای زیادی را به عکاسی مشغول بودم و کتابی هم با عنوان چهره هنر از پرتره های بازیگران و کارگردانان سینمای ایران کار کرده ام که شاید این هم به نوعی پیوندی بین من و کار فیلم بوده. اما جدا از عکاسی چند فیلم مستند و یک فیلم بلند داستانی  نزدیک به نود دقیقه هم امسال کار کردم. که به نویسندگی و تهیه کنندگی و کارگردانی خودم بوده.

 
عنوان فیلم بلند شما چه بوده و چه بازیگرانی در آن با شما کار کرده اند؟
نام فیلم مثل یک عاشق است و بازیگران آن سرکار خانم رویا نونهالی، سرکار خانم لیلا زارع و جناب آقای امین زندگانی عزیز هستند که هنرپیشگان اصلی کار را تشکیل می دهند.


ظاهرا مثل یک عاشق به 35 جشنواره فیلم فجر نرسیده، برنامه ای هم برای این فیلم در جشنواره های دیگر دارید؟
با توجه به حساسیت های خودم برای اینکه کار به نحو احسن انجام شود فیلم در زمان مورد نظر جشنواره آماده نشد و مراحل تدوین فیلم بتازگی تمام شده. اما کار را برای شرکت در جشنواره برلین فرستاده ام و حالا در لیست انتظار جشنواره برلین است.


با توجه به مشکلات و سختی های زیادی که فیلم سازی دارد، فکر می کنید در سال های آینده باز هم اینکار را انجام دهید؟
ببینید، من همیشه سعی کردم دغدغه خودم را چه در عکاسی و چه در فیلم سازی نشان دهم. هرچند فیلم سازی کار بسیار سختیست اما برای من همیشه جذاب بوده. وقتی تصمیم می گیرم نمایشگاه عکسی برگزار کنم بدنبال چیدن فریم های مختلف کنار هم هستم، که با ایده و فضای فکری من همخوانی داشته باشد. وقتی این ماجرا را در فیلم دنبال می کنم برایم بسیار جذابتر می شود. آنجا می توانم بیشتر به آنچیزی که در فکرم هست برسم، هم در نماها و هم در دیالوگ ها، با کمک هر دو می توانم بسیار بهتر حرف های خودم را بزنم. هر چند بسیار سخت است و نمی توان مثل عکاسی به تنهایی تصمیم گرفت و نمایشگاهی هم برای آن گذاشت. چون فیلم سازی جدا از ایده های من احتیاج به عوامل فنی و فکری زیادی دارد که باید همه آنها را داشته باشید تا یک کار خوب از آب در بیاید.
 

با این وجود بهرام گوهری را در آینده هم عکاس و هم فیلم ساز خواهیم دید.
تصمیم گرفتم که تمام توان خودم را بگذارم تا بتوانم سالی یک نمایشگاه عکس و یک فیلم کار کنم.


سوال آخر، 35 جشنواره فیلم فجر را در کاخ جشنواره چگونه دیدید؟
بنظرم تا اینجا همه چیز در کاخ جشنواره روی نظم و اصول خودش پیش رفته و مدیریت آن که مانند سال قبل توسط استاد بهروز غریب پور است برای من همیشه جذاب بوده. چه امروز چه آنزمان که در خانه هنرمندان ایران به عنوان عکاس مشغول به فعالیت بودم و با ایشان آشنا شدم و همیشه این نظم برای من زیبا بوده.
 

*کامبیز رحمانی‌فر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
  • arezu
  • Iran, Islamic Republic of
  • ۰۰:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
0
0
موفق باشید