انتشار: ۱۶:۰۳ - ۰۵ تير ۱۳۹۷
رییس سازمان هنری و سینمایی دفاع مقدس گفت: هدف این سینما ایجاد تحول و تاثیرگذاری است و نه صرفا جذب مخاطب.
حبیب الله مازندرانی در نخستین نشست تخصصی «گفتمان سینمای دفاع مقدس» که با حضور امیر حسین شریفی تهیه کننده و حجت الله سیفی فیلم ساز و کارگردان سینما برگزار شد، گفت: از دهه 60 سینمای پس از انقلاب اسلامی بر مسیری قرار گرفت که تحولات بسیاری در آن رخ داده است.
وی تصریح کرد: هر دوره‌ای ویژگی‌های خود را دارد و فیلم‌نامه‌ها باید بر اساس ویژگی‌های همان دوره نگاشته شود.
مازندرانی هدف سازمان هنری و سینمایی دفاع مقدس را دستیابی به راهکاری برای تقویت سینمای دفاع مقدس خواند و خاطرنشان کرد: تولید جذابیت های در آمدزا و جذب مخاطب نباید هدف ساخت فیلم‌های سینمایی باشد چرا که هدف سینمای دفاع مقدس ایجاد تحول و تاثیرگذاری است.
وی تعداد فیلم‌های تولیدی ایران را پس از انقلاب اسلامی 2 هزار و 215 مورد اعلام و تاکید کرد: از این تعداد 265 فیلم مربوط به دفاع مقدس بود که ده درصد کل تولیدات را در بر می‌گیرد.
رییس سازمان هنری و سینمایی دفاع مقدس این میزان تولید را ناکافی خواند و عنوان کرد: انقلاب اسلامی مساله‌ای فرهنگی بود. باید با کمک سینما ارزش‌های دفاع مقدس را به نسل بعد منتقل کنیم اما به دلیل برخی کم‌کاری‌ها امروز این سینما به عنوان گنجینه‌ای تمام نشدنی در بستر احتضار است.
رییس سازمان هنری و سینمایی دفاع مقدس همچنین درباره فیلم نامه‌هایی که به تصویب این نهاد رسیده است از تخصیص تمامی امکانات و ابزارهای لازم برای ساخت یک فیلم انقلابی یا با موضوع دفاع مقدس خبر داد.
به گفته مازندرانی مقرر شده تا در سال جاری، جشنواره فیلم نامه نویسی برای آثار دفاع مقدس برگزار شود که 10 کتاب با این مضمون که به تایید مقام معظم رهبری رسیده است موضوع جشنواره خواهد بود.

** فیلم نامه نویسان دفاع مقدس خانه‌نشین شده اند
امیر حسین شریفی تهیه کننده فیلم‌های سینمایی با اشاره به اینکه برای ارزش‌ها فیلم بسازیم، اظهار داشت: در پشت صحنه جنگ‌ها اتفاقات بی‌نظیری رخ می‌دهد که قابلیت بسیار برای نمایش دارند پس باید توجه بیشتری به آنها کنیم.
وی با بیان اینکه فیلم‌های ارزشمند ساخته شده در مورد دفاع مقدس انگشت‌شمار هستند، تصریح کرد: باید از دفاع مقدس به عنوان بدنه سینمای امروز بهره‌مند شویم اما بدون تحقیق در مورد روند اتفاقات در جنگ هشت ساله نمی‌توان واقعیت‌ها را به تصویر کشید.
این تهیه کننده افزود: بدون ایجاد حاشیه و خروج از مسیر اصلی، وظیفه داریم همه همدلی‌ها و واقعیت‌های اصلی جبهه‌های جنگ حق علیه باطل را به نسل بعد منتقل کنیم.
شریفی با بیان اینکه فیلم‌نامه نویسان بسیاری در این زمینه داریم که در حال حاضر به دلیل وضعیت نامناسب بودجه خانه‌نشین شده‌اند، تاکید کرد: همین اتفاقات باعث شده که امروز بتوانیم به صراحت اعلام کنیم سینمای دفاع مقدس تعطیل شده است.

** باید در فیلم‌های سینمایی ادبیات جنگ را به تصویر بکشیم
حجت الله سیفی فیلم ساز و کارگردان سینما با بیان اینکه برای ساختن سینمایی خوب باید به آینده فکر کردف اظهار داشت: تفکر لحظه‌ای آسیب‌زننده است زیرا با تغییر افراد شرایط نیز دگرگون می‌شود به همین دلیل برنامه‌ریزی مناسب نیازمند نهادهای تصمیم‌گیرنده است.
وی با اشاره به نقش سینمای دفاع مقدس در الگوسازی از شخصیت‌های جنگ، افزود: ادبیات جنگ از آن مهم‌تر است. ادبیات جنگ به معنای فرهنگ زندگی کردن، قناعت، اطاعت، رهبری کردن، رهبر بودن و فداکاری است اما در فیلم‌های ساخته شده صرفا مجادله و مقابله را نشان می‌دهیم و از خود گذشتگی را به دست فراموشی سپرده‌ایم.
وی با تاکید بر اینکه انتقال ادبیات جنگ به نسل‌های آینده بسیار مهم است خاطر نشان کرد: اگر اصل فیلم سازی دفاع مقدس بر تحقیق گذاشته شود آثار بی‌نظیری در این ژانر خلق می‌شود.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: