انتشار: ۱۴:۳۲ - ۱۱ آذر ۱۳۹۶
اعلام باستان شناسان همدانی برای کشف بزرگ در همدان، نصب هواکش مترو کنار موزه فرش، جشن تبریز ۲۰۱۸ سه ماه بعد از آغاز سال میلادی از جمله خبرهای حوزه میرا ث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
به گزارش سرویس میراث فرهنگی و گردشگری تابناک فرهنگی ؛با وجود اینکه هر از گاهی خبر از تخریب خانه های تاریخی در شیراز می رسد و نشان می دهد که بخش دیگری از هویت این شهر از بین رفته است اما به تازگی اعلا شد که با هدف حفظ، مرمت و احیا و تغییر کاربری، تعداد ۲۷ خانه‌ واقع در بافت تاریخی شیراز که در مالکیت اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان فارس قرار دارد از طریق مناقصه به روش ROT به افراد واجد صلاحیت در بخش غیردولتی واگذار می‌شود.
این خبر را مصیب امیری مدیر کل میراث فرهنگی استان فارس اعلام کرد و گفت: از این ۲۷ خانه، تعداد ۱۰ خانه ثبتی و دارای ارزش تاریخی و ۱۷ خانه فاقد ارزش تاریخی است همچنین کاربری پیش‌بینی‌شده برای این خانه‌ها شامل هتل، زائرسرا، بازارچه صنایع‌دستی ،سفره‌خانه سنتی، مرکز علوم قرآنی، مرکز فرهنگی و هنری، کتابخانه و فضای اداری است.
متقاضیان شرکت در این مناقصه می‌توانند اطلاعات را از دفتر برنامه‌ریزی و بودجه معاونت توسعه مدیریت سازمان میراث‌فرهنگی و یا واحد امور قراردادهای اداره‌کل میراث‌فرهنگی فارس دریافت کنند و مدارک خود را حداکثر تا روز شنبه ۱۱ آذر سال ۹۶ به دبیرخانه مرکزی سازمان میراث‌فرهنگی تحویل دهند.
تبدیل هواکش مترو به تابلویی برای اعلام برنامه‌های موزه فرش
در این هفته مدیرکل میراث‌فرهنگی تهران خبر ساز شد اوائل هفته رجبعلی خسروآبادی خبر از نصب هواکش خط شش متروی تهران در مجاورت موزه فرش را داده بود و گفته بود که با آن موافقت شده است اما پس از انتقادها به او، در خبر دیگری اعلام کرد که تغییر جانمایی هواکش خط شش مترو در مجاورت موزه فرش را از نظر فنی امکان‌پذیر نیست ولی ما این تهدید را تبدیل به یک فرصت کرده‌ایم.
او در ان باره توضیح داد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و تصمیم‌های اتخاذشده ازسوی مسئولان متروی تهران یک هواکش در ضلع شمال غرب میدان در مجاورت موزه فرش نصب شده بود و از نظر فنی باید هواکش دوم در ضلع جنوب غرب نیز احداث می‌شد تا در عملکرد هواکش خللی ایجاد نشود بنابراین از نظر فنی اماکن جابجایی و تعیین مکان جدید برای هواکش در مجاورت موزه فرش وجود نداشت.
او افزود: بر اساس این مسائل فنی، اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان تهران با نصب هواکش در مجاورت موزه فرش ایران در لچکی حدفاصل خیابان کارگر و فاطمی موافقت کرد اما با اتخاذ تصمیماتی مقرر شد حجم و سازه این هواکش تهدیدی برای موزه به حساب نیاید و با المان‌های موزه فرش همسان‌سازی شود.
او تصریح کرد: این سازه با المان‌های نمای موزه فرش همسان‌سازی شده و دارای مزایایی از جمله تابلوی معرفی موزه فرش ایران، تابلویی برای اعلام برنامه‌های موزه فرش ایران است و چون با المان‌های موزه از نظر طراحی مناسب‌سازی شده است موجب معرفی بیشتر معماری موزه و جذب گردشگر خواهد بود.
در خبر دیگری خسروآبادی به مالکان بناهای تاریخی در تهران هشدار داده بود که مراقب افرادی که خود را عضو انجمن های مرتبط با میراث فرهنگی می دانند و در خرید و فروش خانه های تاریخی دخالت می کنند باشند. پس از آن برخی از انجمن ها و نهادها پیرو این موضوع انتقاد کردند و عملکرد وی را زیر سوال بردند و گفتند که خواهان جا به جایی مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران هستند چون به بسیاری از هشدارهای میراثی در تهران توجه نمی کند.
از مدتها پیش نیز خبر رسیده بود که خسروآبادی در حال جابه جایی از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران به سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران است هنوز این اقدام تایید نشده است و جابه جایی صورت نگرفته است.
کشفی مهم در همدان
در استان همدان این هفته اتفاقات عجیبی افتاد باستان شناس اداره کل میراث فرهنگی استان همدان خبر داد که تابوت های قدیمی از میدان امام شهر همدان به دست آمده است. همچنین آثاری از سفالهای دوره مادها را کشف کرده اند که نشان می دهد قدمت شهر همدان به دوره مادها می رسد این کشف از نظر باستان شناسی بسیار بزرگ است و بهتر است که این محدوده مورد کاوش بیشتری قرار گیرد. 
اما محدوده ای که شعبانی مورد کاوش قرار داد میدانی بود که قرار بوده است تا در آنجا پیاده راه ایجاد کنند بنابراین موقع گودبرداری باستان شناسان آنجا را کاوش کرده و به چنین آثاری برمی خورند اما گویا مدیرکل میراث فرهنگی استان منکر این قضیه شده . علی مالمیر در گفتگویی اعلام کرده است که حدود ۱۰ روز پیش به یک تابوت سفالی در وسط میدان امام (ره) برخورد کردیم ودر کنار آن نیز گوشه‌ای از یک تابوت سفالی دیگر را دیدیم. این میدان پیش از این یک اِلمان بوده، بنابراین زمانی که برای اجرای طرح پیاده‌راه سازی خاک وسط میدان را برداشتند، طبیعتا میزان خاک‌برداری وسطِ میدان، بیشتر از نقاط دیگر بود پس با تابوت سفالی برخورد کردیم.
وی ادامه می‌دهد: بنابراین علاوه بر انجام یک کاوش اضطراری که برای تابوت صورت گرفت، فضا برای حفاری بیشتر مهیا بود، چون بخش عمده‌ای از حفاری نیز توسط شهرداری انجام شده و در میدان به عمقِ پایین‌تر رفته بودند که در آن زمان و در میدان امام (ره) جلسه‌ای با شهرداری، شورای شهر، استانداری و مدیرکل راه و شهرسازی جلسه‌ای برگزار و موافقت شد تا حدود ۱۰ روز کاوش در محوطه انجام شود و در صورتی که به آثاری برخورد کنیم که از این پتانسیل برخوردار باشند تا یک سایت‌موزه در محوطه ایجاد شود، این کار را انجام دهیم، اما اگر احیانا بعد از ۱۰ روز در این منطقه کاوش‌ها نشان داد آثاری که بتوان محوطه را به سایت موزه تبدیل کنیم، وجود ندارد و صرفا همان تابوت‌ها آثار تاریخی باشند، آن را به موزه منتقل کنیم و به دوستان شهرداری اعلام کنیم تا کارشان را ادامه دهند.
حالا معلوم نیست چه اتفاقی بر سر این محدوده تاریخی می افتد ایا روی حدسیات و گمانه زنی های باستان شناس با یک آبنما سرپوش گذاشته می شود و یا کار باستان شناسان ادامه پیدا می کند.
افتتاح رویداد تبریز ۲۰۱۸ سه ماه بعد  از آغاز سال میلادی
بازهم جلساتی پیرامون تبریز ۲۰۱۸ در تهران برگزار شد این بار محمد محب‌خدایی معاون گردشگری کشور  گفت: افتتاح رویداد "تبریز ۲۰۱۸" در سوم فروردین ۱۳۹۷ قطعی شده است. بر همین اساس پلان‌ها و برنامه‌هایی که داریم باید به جمع‌بندی و نتیجه نهایی برسد که در همین ارتباط با همکاری صدا و سیما موضوع گردشگری سلامت در تبریز را در برنامه‌ریزی‌هایی جداگانه دنبال می‌کنیم تا این نوع از گردشگری در تبریز رونق یابد.»
او ادامه داد: «برنامه‌های "تبریز۲۰۱۸" باید به‌گونه‌ای باشد که برای سال‌های آینده نیز در تبریز برنامه داشته باشیم و هزینه‌هایی که انجام می‌شود بتواند باعث افزایش ورود گردشگر و درآمدزایی شود.»
او افزود: «بر اساس بخشنامه ارسالی به وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی، نمایشگاه‌های مختلف باید در تبریز برگزار شود.»
مرمت چارسوق بزرگ بعد از ۴۰ سال
چهارسوق بزرگ بازار تهران بعد از ۴۰ سال مرمت خواهد شد این خبر را مهناز اشرفی رییس پژوهشکده ابنیه و بافت های فرهنگی –تاریخی پژوهشگاه داد و گفت: این طرح  در قالب تفاهم نامه پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با دانشکده معماری دانشگاه آخن آلمان مبنی بر همکاری های این دو مرکز در زمینه های معماری ، تاریخ معماری و مطالعات ، مراحل پایانی اش را می گذراند .
او افزود : این طرح  از یکسال گذشته با برگزاری نشست های متعدد در خصوص انتخاب طرح ، نوع انجام کار و زمان بندی و انجام مستند سازی ، فتوگرامتری و ... و برگزاری جلسات سیاست گذاری ، برداشت اطلاعات و ... آغاز شده بود .
اشرفی تصریح کرد :کار اجرایی طرح مرمت چهار سوق بزرگ بازار تهران با همکاری هیأت ایرانی و آلمانی  به مدت یک ماه در حال انجام است  .
اشرفی با اشاره به اینکه چهار سوق بزرگ تهران یکسال پیش از انقلاب اسلامی یعنی حدود ۴۰سال پیش مرمت شده است تصریح کرد :مرمت چهار سوق بزرگ تهران با همکاری شهرداری منطقه ۱۲تهران ، اداره میراث فرهنگی تهران  و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام می شود .
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: