انتشار: ۱۴:۱۸ - ۲۱ آبان ۱۳۹۶
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: برنامه جدید این شورا، اجتماعی و جامعه نگر با رویکرد کاربردی، اجرایی و میدانی خواهد بود که با تحقق آن شاهد تحول اساسی در شوراهای فرهنگ عمومی استان ها خواهیم بود.
به گزارش تابناک فرهنگی ؛محمد رضا موالی زاده یکشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی اظهار کرد: فرهنگ عمومی ما نقاط مثبت فراوانی دارد که از جمله آن ها فرهنگ شهادت طلبی و فرهنگ راهپیمایی اربعین است که هم اکنون در جامعه نهادینه شده است.
وی افزود: فرهنگ حفظ کیان خانواده، استکبارستیزی، فرهنگ عید نوروز، فصل نوشدن و آشتی میان مردم فرهنگ مشارکت در تعیین سرنوشت اجتماعی و سیاسی از جمله مولفه های ارزشمند در فرهنگ عمومی است.
وی در ادامه اظهار کرد: باید کار و تولید در کشور رونق بگیرد، شکل گیری اقتصاد مقاومتی و تحقق آن در جامعه در گرو کار جمعی است، متاسفانه کار جمعی در کشور ما ضعیف شده است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفـت: فرهنگ عمومی ارزش های پذیرفته شده توسط آحاد یک جامعه و در واقع فصل مشترک باورها و رفتار های یک جامعه است.
وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگ عمومی اتفاقاتی و مشکلاتی ایجاد شده است ادامه داد: فرهنگ کار و سخت گوشی در کشور ما ضعیف شده است و برخی از واژه ها مانند 'زرنگی' در گذر زمان دچار تحول مفهوم شده اند، باید سکه سخت کوشی در جامعه ما رایج شود.
وی افزود: در کشور ما هر چه به تعداد نیروی کار در یک اداره افزوده می شود، راندمان کار کمتر می شود، ما باید با یکدیگر با ایده و سلایق مختلف در موضوعات کلان ملی و راهبردی کار کنیم.

*ذهن ما یک ذهن تعمیم گرا است
موالی زاده با بیان اینکه ذهن ما یک ذهن تعمیم گرا است اظهارکرد: متاسفانه وجود چنین مساله ای در جامعه یک اشکال است، ما در قضاوت بر مبنای یک منطق ریاضی کلاسیک صحبت می کنبم و در برخورد با افراد به سرعت قضاوت می کنیم که نباید به این شکل باشد.
وی ادامه داد: در برخی از جاها عبارت 'جامعه کوتاه مدت ' به جامعه ما اطلاق می شود، یعنی جامعه ای که برخی از ویژگی ها در آن بر مبنای یکسری از هیجان های زودگذر شکل می گیرد در حالیکه باید آن ویژگی ها در جامعه نهادینه شود.

*فرهنگ گفت وگو در جامعه ضعیف شده است
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور همچنین گفت: فرهنگ گفت و گو در جامعه ما ضعیف شده است، گفت و گوهای افقی و عمودی در میان مجموعه های مختلف به مفاهمه و سرمایه اجتماعی بسیار کمک می کند.
وی با اشاره به اهمیت سرمایه اجتماعی به عنوان عنصری موثر برای رسیدن به اهداف و موفقیت ها افزود: در جنگ هشت سال دفاع مقدس و در پیروزی انقلاب اسلامی ایران سرمایه اجتماعی توانست به سرمایه اقتصادی و نظامی و پشتیبانی ها فایق آید.
موالی زاده تاکید کرد: باید در جامعه به دنبال مدیریت مصرف باشیم، در جامعه کنونی ما دورریز مواد غذایی به اندازه یارانه ای است که مصرف می کنیم، ازدواج های ما به ازدواج هایی پر از تجمل گرایی تبدیل شده است، باید ازدواج آسان، استفاده از کالای ایرانی و کیفیت بخشی به کالای ایرانی را در جامعه ترویج دهیم.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: