انتشار: ۱۱:۵۹ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴
معاون امور بین‌الملل بنیاد سعدی گفت: در آمارهای سرانه مطالعه گاهی دچار افراط و تفریط شده‌ایم، به گونه‌ای که دعا کردن را هم جزو سرانه مطالعه محسوب کرده و از آن طرف خوانش کتاب‌های دیجیتالی را محسوب نکرده‌ایم.
سیدمحمدرضا دربندی، معاون بین‌الملل بنیاد سعدی با حضور در غرفه خبرگزاری تسنیم در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به برنامه‌های بنیاد سعدی در نمایشگاه گفت: بنیاد سعدی در نیم طبقه دوم شبستان غرفه‌ای ایجاد کرد که تعداد زیادی از مراجعه کنندگان به نمایشگاه کتاب، پرسش‌هایی که در حوزه زبان فارسی برایشان وجود دارد را مطرح کنند و پاسخ گیرند. بسیاری هستند که این سوال برایشان وجود دارد که چه لزومی دارد برای گسترش زبان فارسی در خارج از کشور این همه تلاش کنیم.

وی ادامه داد: کسانی که در خارج از کشور زندگی کرده و یا اقوامی را در خارج از کشور دارند به دنبال کتاب‌ها و منابع پژوهشی درباره زبان فارسی بودند که ما آنها را راهنمایی کردیم. همچنین دو روز در سالن ناشران خارجی توسط بنیاد سعدی برنامه ویژه زبان فارسی برپا شد. من و مستکین، معاون یونسکو در تهران و دو فارسی آموز اسپانیایی و ایتالیایی در این مراسم سخنرانی داشتیم که قرار است از شبکه چهارم سیما پخش شود.

معاون امور بین الملل بنیاد سعدی تصریح کرد: سخنرانی حداد عادل درباره زبان فارسی در داخل و خارج از کشور از دیگر برنامه‌های ما در نمایشگاه کتاب تهران بود. از آنجایی که غرفه بنیاد سعدی در مجاورت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است، با تمام میهمانان آنها نیز که شامل سفرا و رایزنان فرهنگی بود دیدار کرده و تعاملاتی را آغاز کردیم.

دربندی در ادامه درباره سرانه مطالعه کتاب کشور گفت: آمار و اطلاعاتی که از سرانه مطالعه منتشر می‌شود، گاهی دچار افراط و گاهی دچار تفریط است. برای نمونه زمانی کتاب‌های دعا را در چارچوب سرانه مطالعه قرار می‌دهند، درحالی که دعا کردن مطالعه نیست، بنابراین افراط کرده‌ایم و گاهی نیز دچار تفریط می‌شویم و آن این است که تنها مطالعه را روی کتاب متمرکز می‌کنیم. برنامه ‌های رادیویی و تلویزیونی فرهنگی و پژوهشی، پیام‌های شبکه‌های اجتماعی و ... را در آمایش سرانه مطالعه دخیل نمی‌کنیم. به نظر من اگر اینها نیز وارد سرانه مطالعه شوند دقیق‌تر عمل کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: نکته سوم دانلود کتاب روی اینترنت و تبلت‌ها است. بسیاری از مردم از کتاب‌های دیجیتالی استفاده می‌کنند. همچنین یک اخلاق خوبی ما در کشورمان داریم و آن قرض دادن کتاب به یکدیگر است که در این راستا می‌توان گفت هر کتاب حداقل توسط 5 ایرانی خوانده می‌شود. بنابراین به نظر من اگر این آمار‌ها را در سرانه مطالعه محسوب کنیم وضعمان آنقدرها اسفناک نخواهد بود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: