انتشار: ۰۰:۲۷ - ۲۶ مهر ۱۳۹۴
پس از گذشت چند ماه از دستور برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم وحدت به نظر می‌رسد ابهام‌هایی در برگزاری این از سیاست‌گذاری تا بودجه وجود دارد و این در حالی است که سوژه‌های ناب سینمایی وحدت نیازمند استخراج است.
به گزارش تابناک فرهنگی به نقل از خبرگزاری فارس، سجاد اسلامیان: داستان از یک حکم شروع شد؛ حکمی از مقام معظم رهبری که در آن تاکید شده بود: از مجمع تقریب مذاهب اسلامی در این برهه خطیر و حساس انتظار می‌رود با بهره‌گیری از تجربیات ارزشمند گذشته و نیز خلاقیت و ابتکارات مورد نیاز شرایط کنونی،‌ با همکاری و همدلی نخبگان جهان اسلام به‌ویژه اندیشمندان حوزه و دانشگاه «دیپلماسی وحدت اسلامی» را راهبرد خود قرار داده و پایه‌گذاری تشکیل امت واحد اسلامی را در مقابل اردوگاه استکبار به عنوان چشم‌انداز آینده ترسیم نماید.

یکی از ایده‌های اساتید حوزه و دانشگاه مردمی کردن تقریب با استفاده از هنر و به‌ویژه سینما بود و تقریبا یکسال یا کمی بیشتر بود که جلسه‌ای بین مسئولان مجمع تقریب مذاهب اسلامی و برخی کارگردانان برگزار شد.

جلسه‌ای که آیت‌الله اراکی آن را در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در تیر ماه گذشته تایید کرد؛ جلسه‌ای با حضور چهره‌های مختلف سینمایی کشور تا مسیر لازم برای ساخت فیلم‌های مستند، کوتاه و بلند داستانی برای تولید این فیلم‌ها آغاز شود.

این مسیر اما امروز و پس از 1.5 سال پس از آن جلسه هنوز آغاز نشده است و اگر از بسیاری از متخصصان سینمای کشور بپرسیم جز چند مستند دست چندم و تک و توک مستندهای موفق نه تنها مستندهای قوی در این زمینه ندارم، هیچ فیلم داستانی سینمایی بلند و کوتاه در این زمینه تولید نشده است.

حال با این اوصاف ابتدای تیر 94 بود که آیت‌الله اراکی در حکمی خطاب به هاشم میرزاخانی، وی را دبیر جشنواره سینمایی تازه تاسیسی کرد به نام «جشنواره بین‌المللی فیلم وحدت».

حکمی که در آن آمده بود: نشر معارف اسلام ناب محمدی(ص) و نهادینه سازی آن در جهان اسلام از مهمترین رسالت‌های هنر متعهد است که می‌تواند امتی که بیش از هر زمان دیگر تشنه وحدت و همدلی است را سیراب نموده و همگان را در زیر چتر امت واحده اسلامی گرد آورد.

درست است؛ هنر چنین قدرتی دارد اما آیا نفس جشنواره می‌تواند چنین کاری بکند؟ مثلا جشنواره فیلم مقاومت توانسته است سینمای دفاع مقدس و این فرهنگ را تقویت کند؟ اگر اینطور بوده است چرا همین چند ماه پیش خزاعی دبیر جشنواره فیلم مقاومت از امکان عدم برگزاری آن خبر داده بود؟

با همه اینها آیت‌الله اراکی معتقد است: به نظر ما انشاءالله در دو سه سال آینده شاهد یک نهضت هنری در این عرصه(وحدت و تقریب) خواهیم بود. اوضاع را که بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که بحمدالله در این عرصه کارهای خوبی شروع شده. انگیزه‌ها کاملاً زنده شده. امیدواریم که نه تنها در داخل کشور بلکه در خارج از کشور هم شاهد تحولات خوبی در این عرصه باشیم.

اراکی می‌گوید کارشناسان به او گفته‌اند «آثار زیادی در این زمینه تولید شده» اما «به جامعه معرفی نشده‌اند و این جشنواره از یک سو خود یک زمینه‌ای برای معرفی این آثار فراهم می‌کند.»

البته دبیر مجمع تقریب مذاهب امیدوار است که «جشنواره انگیزه‌ها را در این راستا زنده» کند در حالی که همانطور که گفته شد جشنواره‌های موضوعی چون دفاع مقدس با سابقه‌هایی که داشته و داریم نتوانسته‌اند موفقیتی در تقویت تولید فیلم در زمینه‌های مورد نظر ایجاد کنند و تنها به یک دورهمی تبدیل شده‌اند که تاثیری بر فرهنگ عمومی کشور نداشته‌اند.

بنابر این گزارش اما اکنون و پس از 4 ماه از اعلام خبر برپایی جشنواره فیلمی با عنوان «وحدت» با صفت «بین‌المللی» اگرچه شنیده‌ها حاکی از تدوین سیاست‌هاست اما هنوز سیاست‌های آن رسما اعلام نشده و نامعلوم است و تاکنون نه مسئولان مجمع و نه دبیر این جشنواره خبری درباره سیاست‌ها، نحوه برگزاری و مسائل دیگر بیان نکرده‌اند.

به گزارش فارس، از بعد دیگر مجمع تقریب مذاهب اسلامی با کمبود بودجه مواجه است تا جایی که این امر در برگزاری کنفرانس سالانه وحدت اسلامی مشهود است و برخی از آگاهان از جمله حجت‌الاسلام زمانی نیز می‌گویند: بودجه فعلی مجمع اندک است و کفایت نمی‌کند و باید از دولت و مجلس خواست از مجمع تقریب در این زمینه پشتیبانی کنند.

حال با توجه به همین کمبود بودجه برگزاری یک جشنواره پرخرج بین‌المللی با انتقاداتی که گفته شد، مجمع تقریب مذاهب اسلامی را از رسیدن به اهداف خود در این جشنواره و همچنین در مباحث دیگر باز می‌دارد.

بنابر این گزارش، به نظر می‌رسد همانگونه که بسیاری از سینماگران معتقدند مشکل امروز سینمای ایران سوژه‌های قدیمی است تا جایی که مرضیه برومند کارگردان سینما و تلویزیون می‌گوید: سینمای امروز نیازمند سوژه‌های جدید بوده و موضوعات تکراری نمی‌تواند مخاطب را جذب سینما کند.

وحدت اما در این بین دارای سوژه‌های نابی است که استخراج و ارائه آنها به کارگردانان متعهد ایرانی و تلاش برای تامین حمایت‌های مختلف از فیلمنامه و پیش‌تولید تا تولید و مراحل دیگر می‌تواند بیشتر از یک جشنواره به وحدت و مردمی شدن تقریب کمک کند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: